Η Οικονομία επηρεάζει σημαντικά την …Ομοφυλοφιλία
[ Κώστας Κάππας / Κόσμος / 28.06.23 ]Η φύση λειτουργεί με γνώμονα την αναγκαιότητα. Ο Δαρβίνος απέδειξε ότι, φυτά, ζώα (και άνθρωποι) προσπαθούν να καταναλώσουν την λιγότερη ποσότητα ενέργειας, αποφεύγουν περιττές ενέργειες και στοχεύουν αποκλειστικά στην επιβίωση και στην αναπαραγωγή τους. Γι’ αυτόν τον λόγο και για τους ανθρώπους που είναι το θέμα μας, η ζωή μας περιστρέφεται κυρίως γύρω από την τροφή, το σεξ και την ασφάλειά μας.
Δεν μπορώ να βρω άλλο λόγο γιατί το σεξ μάς είναι τόσο επιθυμητό, παρά μόνο την πονηριά και την σοφία της Φύσης: Η Φύση δημιούργησε την έλξη από το άλλο φύλο, αποκλειστικά και μόνο για να καταλήξουμε στην εγκυμοσύνη και στην διαιώνισή του είδους μας. Εάν δεν μας μαγνήτιζε ερωτικά το άλλο φύλο, πιθανώς το τάβλι να ήταν πιο ενδιαφέρον και η παραγωγή παιδιών να απασχολούσε μόνο εθελοντές οικολόγους.
Σε δύσκολους παρελθόντες χρόνους (π.χ. Μεσαίωνας) αλλά κα σε επικίνδυνες περιοχές διαχρονικά (πόλεμοι, εμφύλιοι, συμμορίες, κ.α.) η ομοφυλοφιλία ήταν υπό διωγμό και “μπαίνοντας στα παπούτσια” των διωκτών, τολμώ να ισχυριστώ ότι με την στενή τους αντίληψη είχαν κάποιες βάσιμες δικαιολογίες: “Το έθνος, η φυλή, η φατρία, το γένος, η οικογένεια κινδυνεύουν και χρειάζονται όχι μόνο άνδρες φιλοπόλεμους και ζόρικους, αλλά και αναπαραγωγικούς. Πρέπει να πλακώνουν στο ξύλο τους εχθρούς μας, να συνευρίσκονται με γυναίκες και να κάνουν πολλά παιδιά, αυριανούς πολεμιστές για την ασφάλειά μας και δουλευτάδες για το ψωμί μας”.
Σε αυτό το κοινωνικό – οικονομικό πλαίσιο, ο ομοφυλόφιλος ήταν ένα επιπλέον άχρηστο στόμα, αντικειμενικά εχθρός της κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκε, όνειδος για την οικογένεια και κακό παράδειγμα για τους υπόλοιπους.
Οι αιώνες (με αιώνες μετριέται η Ιστορία…) όμως περνούν, η κοινωνία εξελίσσεται και ταυτόχρονα έχουμε υπερπληθυσμό και επιτακτική ανάγκη διατροφής του αλλά και μείωσής του. Η αναγκαιότητα για αναπαραγωγή μειώνεται σημαντικά, η τροφή μειώνεται, τα δε κοινωνικά ενδιαφέροντα πολλαπλασιάζονται. Σε αυτές τις συνθήκες, ο ομοφυλόφιλος παύει να είναι “ένα επιπλέον άχρηστο στόμα”, εχθρός και όνειδος. Σε μαζικό επίπεδο, το σεξ ατονεί ως εργαλείο αναπαραγωγής και παίρνει περισσότερο έναν χαρακτήρα κοινωνικότητος, συντροφικότητος, συμβίωσης, συμπόρευσης. Αυτές οι συνθήκες, με την αναπαραγωγή ως αναγκαιότητα αρκετά αδυνατισμένη, είναι λογικό να ευνοούν την ποικιλομορφία και την διαφορετικότητα στην επιλογή συντρόφου ως προς το φύλο, την ηλικία, την κοινωνική θέση, την μόρφωση, το χρώμα, το θρήσκευμα ή την καταγωγή.
Οι θιασώτες του “Πατρίς – Θρησκεία - Οικογένεια” ας καταλάβουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δεν είναι θέμα “σήψης” και “κατάντιας”. Υπάρχει πραγματική σήψη και κατάντια και είναι η πείνα, η παιδική θνησιμότητα, οι βιασμοί, τα βασανιστήρια, η μαφία, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και σε αυτό το σπορ, οι ετερόφυλοι είναι σπεσιαλίστες…
Το χαρακτηριστικό παράδειγμα των ΜΑΟΡΙ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΡΙ
Η πολεμοχαρής φυλή των Μαορί ζούσε στο βόρειο άκρο της βόρειας νήσου της Νέας Ζηλανδίας, περιτριγυρισμένη από εχθρούς. Οι συνεχείς εχθροπραξίες είχαν αναγάγει την ομοφυλοφιλία στο υπέρτατο αμάρτημα (τιμωρία ο θάνατος!) καθώς η φυλή είχε ανάγκη από άνδρες γιατί αποδεκατιζόταν συνεχώς.
Γύρω στο 1500 μ.Χ., μία ομάδα Μαορί, απηυδισμένη από τις εχθροπραξίες και τις σφαγές, μπήκε σε πιρόγες και ανοίχτηκε στο Ειρηνικό Ωκεανό. Κωπηλατώντας, κατέληξαν 800 χιλιόμετρα (!) ανατολικά, στις νήσους Τσάταμ τις οποίες και αποίκησαν, παίρνοντας ένα νέο όνομα: Μαραορί. Εκεί όμως, τα νησιά ήταν εντελώς απομονωμένα και οι διατροφικοί πόροι ελάχιστοι. Η οποιαδήποτε απρόσεκτη αύξηση του πληθυσμού, μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε λιμό και αφανισμό των αποίκων. Αυθόρμητα, ενστικτωδώς, με την πάροδο των δεκαετιών, άρχισε να διαμορφώνεται μία κουλτούρα ευνουχισμού πολλών αγοριών και επιβράβευσης της ομοφυλοφιλίας. Ήταν ο μόνος τρόπος ελέγχου του πληθυσμού, επάρκειας της τροφής και αρμονικής συμβίωσης.
Σήμερα, κάθε γένος (ευρεία οικογένεια) θεωρεί τιμή της να διαθέτει ένα ομοφυλόφιλο μέλος και το οποίο τιμά σαν μικρό θεό. Οι “ντούροι” άντρες στα νησιά αυτά διαμαρτύρονται για διακρίσεις σε βάρος τους…