Διάγγελμα με 17012 νεκρούς

[ Κώστας Καναβούρης / Ελλάδα / 17.11.21 ]

Ήταν 9 Φεβρουαρίου 2021, όταν ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα εκείνης της ημέρας, μεταξύ άλλων, είχε εκστομίσει και το μνημειώδες, «είναι το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία». Εκείνη την ημέρα το κοντέρ της φρίκης έλεγε πως ο θάνατος έτρεχε με 6017 νεκρούς.

Σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2021, τα φρένα του θανάτου έχουν σπάσει. Τρέχει πια με 17012 νεκρούς. Δηλαδή: μέσα σε 9 μήνες και 8 μέρες 11000, περισσότεροι δικοί μας άνθρωποι, δεν περπάτησαν το «τελευταίο μίλι προς την ελευθερία», αλλά κυριολεκτικώς το τελευταίο μίλι προς μια ανήκουστη θανατική ποινή που το σύστημα επιδικάζει στους αδύνατους, αφού σε καμμιά φάση της τραγωδίας η κυβέρνηση δεν έπραξε αυτά που έπρεπε να γίνουν και θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.

Επαναφέρω μόνο μια δήλωση του Μητσοτάκη στο τέλος Ιουλίου του 2021, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με το ΕΣΥ και τους (χειροκροτούμενους πρώτα και χειροδερόμενους κατόπιν) ανθρώπους του, υπό κατάρρευση: «Έχω κουραστεί σε αυτή τη χώρα να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις». Προσθέστε τις αποτρόπαιες δηλώσεις Πέτσα, Γεραπετρίτη και Σκέρτσου και μετρήστε το απροσμέτρητο άθροισμα της φρίκης.

Αυτό το άθροισμα λέω να θυμόμαστε αύριο, όταν ο Πρωθυπουργός «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ», θα απευθύνει ακόμα ένα διάγγελμα στις οικογένειες των νεκρών προσφιλών μας, δηλαδή σε όλους μας. Όταν θα ψηλώνει γύρω μας «τα τείχη» παραποίησης της αλήθειας. Ήδη ακούγεται ο «κρότος των κτιστών» που τσιμεντώνουν τους νεκρούς μέσα στο ψέμα.

Ας μην αφήσουμε τους «κτίστες» της κόλασης να μας κλείσουν «από τον κόσμον έξω». Με 17012 νεκρούς, δεν το λες και «ανεπαισθήτως».