Βρετανία: Πλωτές φυλακές για πρόσφυγες

[ ARTI news / Κόσμος / 22.07.23 ]

«Το Bibby Stockholm, μια ογκώδης μεταλλική φορτηγίδα που προορίζεται να στεγάσει έως και 500 αιτούντες άσυλο, έτυχε «θερμής» υποδοχής καθώς έμπαινε στο Πόρτλαντ, στη νότια ακτή της Αγγλίας, την περασμένη Τρίτη.», γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες.

Αυτή η τεράστια σιδερένια πλωτή φυλακή «Προορίζεται να στεγάσει», ναι, αυτό γράφουν οι άθλιοι: «να στεγάσει» πρόσφυγες, και όχι να τους φυλακίσει! Ενδεχομένως να τους φορέσουν και «σιδηρά προσωπεία» για να τους προφυλάξουν από την έκθεση στον ήλιο!

Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, όπως αυτοί που διαδήλωναν με πλακάτ τα οποία έγραφαν «Όχι στη φορτηγίδα», «Όχι στην πλωτή φυλακή».

Απέναντι στους αλληλέγγυους η δεξιά κυβέρνηση έστειλε τους ακροδεξιούς ρατσιστές, υποκινώντας έναν κοινωνικό εμφύλιο.

Μέλος του Εργατικού κόμματος δήλωσε ότι η φορτηγίδα χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως πολιτικό εργαλείο για να κρατήσει τη μετανάστευση στην ατζέντα, «έτσι ώστε οι άνθρωποι να ξεχάσουν τα ψέματα του Τζόνσον και το φρικτό χάος που έχει προκαλέσει αυτή η κυβέρνηση στην οικονομία».

Η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι έχει σχέδια για δύο ακόμη φορτηγίδες-φυλακές προσφύγων, δείχνοντας το κτηνώδες πρόσωπό της...