Απεργία στους New York Times

[ ARTI news / Κόσμος / 08.12.22 ]

 Πάνω από 1.100 εργαζόμενοι των New York Times κλείνουν τους υπολογιστές τους και απεργούν, διεκδικώντας την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και αυξήσεις μισθών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία του προσωπικού της εφημερίδας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

«Ελπίζαμε να καταλήξουμε σε μια δίκαιη συμφωνία πριν την προθεσμία που είχαμε δώσει, αλλά πλέον περισσότεροι από 1.100 είμαστε έτοιμοι να σταθούμε ενωμένοι ο ένας για τον άλλο, αλλά και ενωμένοι για όλους τους δημοσιογράφους σε κάθε μέρος», είπε η δημοσιογράφος  Τζένι Βρέντας.

Εργαζόμενοι και εργοδοσία διαπραγματεύονται από τον Μάρτιο του 2021, οπότε είχε λήξει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά μετά από ενάμιση χρόνο άκαρπων προσπαθειών το συνδικάτο αποφάσισε να προχωρήσει στην απεργία.

Η 24ωτη απεργία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της 8ης Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι θα κάνουν πικετοφορία έξω από τα γραφεία της εφημερίδας. Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνεται θα μιλήσουν επιφανείς δημοσιογράφοι, όπως η ερευνήτρια δημοσιογράφος, γνωστή για την κάλυψη των πολιτικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, Νικόλ Χάνα Τζόουνς.