Οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που λειτουργεί στην Άρτα, κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους και οι τελειόφοιτοι το πτυχίο τους, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές στη σχολή τους προκειμένου να διδάξουν βασικά μαθήματα.
Το Τμήμα από τότε που λεγόταν Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής λειτουργεί κυρίως με συμβασιούχους καθηγητές, καθηγητές-μετανάστες και ντελίβερι, όπως αποκαλούνται, και ελάχιστους μόνιμους. Παρόλ’ αυτά έγινε ένα από τα καλύτερα τμήματα μουσικών σπουδών με μεγάλη δημοφιλία, και το προτιμούν όλο και περισσότεροι φοιτητές κάθε χρόνο. Φέτος, όμως, η υποχρηματοδότηση έφθασε στο απροχώρητο καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές και από τα 33 όργανα ειδίκευσης διδάσκονται μόλις 16, ενώ από τα 14 μουσικά σύνολα μόλις τα 7.
«Το μόνιμο διδακτικό προσωπικό (είναι μόλις 12 καθηγητές) δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η λειτουργία του να βασίζεται στην πρόσληψη έκτακτου διδακτικού προσωπικού, που πάντα καθυστερεί δραματικά. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ωστόσο, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ολοκλήρωση του έτους και η απόκτηση πτυχίου για πολλούς σπουδαστές.» αναφέρουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους.
Η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ από την κυβέρνηση (μειωμένη κατά 40% από το 2010!) έχει πλέον τραγικές συνέπειες για τους νέους και τις οικογένειές τους.
Οι φοιτητές του Τμήματος απευθύνονται στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ζητούν έγκριση έκτακτου κονδυλίου στο ύψος των αναγκών της σχολής για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Τέλος, ζητούν από την κυβέρνηση αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία και προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού καθώς και επίλυση των υλικοτεχνικών προβλημάτων.