Dos Santos Araujo: Χρυσό μετάλλιο θέλησης

[ Κώστας Κάππας / Κόσμος / 29.08.21 ]

 O Dos Santos Araujo από την Βραζιλία, πάσχει (μάλλον) από νανισμό και γεννήθηκε χωρίς άνω άκρα από το ύψος των ώμων. Κέρδισε σήμερα το πρωί το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ ελεύθερο, στην κολύμβηση, στους Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

Παρακολουθώντας την τεράστια προσπάθεια και νίκη του έβγαλα τρία συγκλονιστικά συμπεράσματα:

ΠΡΩΤΟ. Παρ' όλα τα πτυχία μου και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία σκέφθηκα ότι στην θέση του Araujo εγώ θα είχα αυτοκτονήσει ήδη από την εφηβεία μου, ενώ αυτός ονειρευόταν (και κατέκτησε!) το χρυσό μετάλλιο στον αθλητισμό.

ΔΕΥΤΕΡΟ. Αποδεικνύεται ότι δεν φταίει ο Θεός για τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης του Araujo γιατί απλά δεν υπάρχει Θεός. Εάν υπήρχε, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι τόσο κακός ώστε να κατασκευάσει ένα τόσο σαδιστικό σαρκίο για ένα από τα πλάσματά του. Απλά ήταν μία "αστοχία" του βιολογικού εργαστηρίου που λέγεται Φύση.

ΤΡΙΤΟ. Η Φύση που είναι ο πραγματικός "Θεός" του Κόσμου μας και αιτία της ύπαρξής μας, ακόμα και στις "αστοχίες" της αναδεικνύει τις εκπληκτικές δυνατότητές της, σε θάρρος, θέληση, αποφασιστικότητα και όνειρα...