Το ουρλιαχτό του Ραν Ταν Πλαν

[ Κώστας Καναβούρης / Ελλάδα / 03.10.21 ]

   Δεν έφταναν οι επιθέσεις από τα ναζίδια στην Σταυρούπολη και τον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη. Δεν έφτανε η απάθεια της αστυνομίας και η κάλυψή τους από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Για να διαλυθούν και οι τελευταίες αμφιβολίες για το πως στήνεται το παιχνίδι, ήρθαν και οι Κυριακάτικες επιθέσεις των νεοναζί στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης εναντίον μελών της ΚΝΕ και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής εναντίον μελών του ΚΕΕΡΦΑ.

 Και την ίδια στιγμή πληροφορηθήκαμε για την ακραία ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας που έγινε στη Βαλένθια, όπου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αλλά και τους Podemos, «λαϊκιστές της Άκρας Αριστεράς», που ηττήθηκαν «από το κεντροδεξιό προοδευτικό κόμμα».

«Χαριτωμένη» λεπτομέρεια: επειδή, όλως τυχαίως, οι Podemos συγκυβερνούν, έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη επέμβαση στα εσωτερικά της Ισπανίας, αφού Πρωθυπουργός ξένης χώρας αναφέρεται απαξιωτικά σε κόμμα που κυβερνάει σε χώρα άλλη απο την δική του, επί του εδάφους της, σε μη κρατική εκδήλωση που αφορά αποκλειστικά την εσωτερική κατάσταση της χώρας αυτής, με την οποία μάλιστα η χώρα του διατηρεί συμμαχικές και άλλες διεθνείς σχέσεις. Αν δεν ήταν επικίνδυνο, θα ήταν ακόμα ένα επεισόδιο με τον Ραν Ταν Πλαν.

Τούτων δοθέντων, όποιος κοιμάται ήσυχος, να ξέρει ότι κοιμάται στο μάτι του κυκλώνα. Εκεί έχει ηρεμία, αλλά τριγύρω μαίνεται ο όλεθρος. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με όσους κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου μέσα στον εφιάλτη. Ας έχουν υπόψη τους ότι ο εφιάλτης δεν βρίσκεται μέσα στον ύπνο, αλλά θα τους δείξει τα κοφτερά του δόντια μόλις ξυπνήσουν. Ο εφιάλτης λέγεται πραγματικότητα. Και τότε θα καταλάβουν ότι ο Ραν Ταν Πλαν δεν είναι το αγαθό σκυλί που του πατάς το πόδι στο πρώτο καρέ του κόμικ και θυμάται να ουρλιάξει στο τελευταίο, αλλά είναι το λυσσασμένο σκυλί που ούρλιαζε ασταμάτητα μέσα στον βαρύ, ειρηνικό, αναμάρτητο και προπαντός δίκαιο ύπνο τους.