Πατριαρχία-εξουσία-τρομοκρατία=Νέα Δημοκρατία

[ ARTI news / Ελλάδα / 16.03.21 ]

Maria Louka

Αν θες να διαπιστώσεις πόσο αδιάλειπτη, σφιχτή και ακατάλυτη είναι η διαπλοκή της πατριαρχίας με την εξουσία και πως ο αυταρχισμός πάντα συμπλέει με την τοξική αρρενωπότητα, αρκούν τρία σημερινά παραδείγματα:

*Ένας άνδρας ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυμπουρόπουλος, ψηφίζει κατά του δικαιώματος στην άμβλωση, κατά του δικαιώματος δηλαδή να αποφασίζουν οι γυναίκες για το σώμα τους, συντασσόμενος με όλες τις σκοταδιστικές και απολιθωμένες ευρωπαικές δυνάμεις που ονειρεύονται τον έλεγχο στις μήτρες μας.

*Ένας άνδρας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Μπογδάνος, υποστηριζόμενος από έναν ακροδεξιό συρφετό, διατηρεί για τέταρτη μέρα στο προφίλ του ανάρτηση που διαπομπεύει, στοχοποιεί και συκοφαντεί διδάσκουσα σπουδών φύλου στο ΕΚΠΑ για ενέργεια που δεν συμμετείχε – κι αυτό έχει τη μικρότερη σημασία- εκθέτοντας την σε ανυπολόγιστο κίνδυνο ζωής, σωματικής ακεραιότητας και επαγγελματικής υπόληψης με πρόδηλο στόχο τον εξοστρακισμό των σπουδών φύλου από τα ελληνικά πανεπιστήμια για να μη χαλάνε την εθνοπατριαρχική και ετεροκανονιστική τους σούπα.

*Η Ελληνική Αστυνομία ως κοινός κακοποιητής, αφού έχει βασανίσει και εκτοξεύσει απειλές βιασμού σε συλληφθέντα – πρακτική που εφάρμοσε και εις βάρος της 18χρονης Έφης και που κλιμακώνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με ξεγυμνώματα και σεξουαλική βία- βγάζει μες στη φούρια ανακοίνωση για να διαψεύσει το θύμα. Το κάνει μάλιστα τόσο άτσαλα που γράφει λάθος μέχρι και το όνομα του. Γιατί μπορεί. Γιατί ξέρει ότι δε θα λογοδοτήσει πουθενά.

Ποτέ δε θα είναι στο πλευρό μας αυτοί οι τύποι. Ακόμα κι όταν λόγω κοινωνικής πίεσης αναγκάζονται να ψελλίσουν δύο τυποποιημένες κουβέντες για την έμφυλη βία, θα είναι υποκριτικές και κενές. Η δική τους ηγεμονία βασίζεται πάνω στην καταπίεση και τη βία που ασκούν στις δικές μας ζωές, στα δικά μας σώματα.

Θα είναι πάντα ρίζα κακού κι όχι άνθος του καινούργιου κόσμου.