ΟΤΑΝ το ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ σαν ΜΕΤΡΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 30.09.24 ]

Η σφαγή που διέπραξε η Χαμάς φαίνεται παράλογη αν παραγνωρίζει κάποιος τις ισραηλινές επιχειρήσεις που οργανώθηκαν κατά της Γάζας μέσα σε δεκαοκτώ χρόνια, γράφει ο Benoît Bréville στην Le Monde diplomatique.

Για να δικαιολογηθούν οι σφαγές στον Λίβανο και η Γενοκτονία στη Γάζα και για να παρουσιαστούν ως «μέτρο δικαιοσύνης» (Μπάιντεν) χρειάζεται ένα τρομερό «όπλο», πολύ ισχυρότερο από τους 90 τόνους εκρηκτικών που ισοπέδωσαν ολόκληρα τετράγωνα στην Βηρυτό, σκοτώνοντας τον Νασράλα και άγνωστο αριθμό αμάχων. Αυτό το «όπλο» είναι τα παγκόσμια μέσα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, που αποκρύπτουν, αναθεωρούν, διαστρεβλώνουν, δημιουργώντας αναλογίες και κατασκευάζοντας ψέματα.

Αυτοί που κατέχουν τα ΜΜΕ διαμορφώνουν το πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης αποκλείοντας την ιστορία των εγκλημάτων του Ισραήλ.

Ποιος θυμάται τον φοβερό αποκλεισμό από ξηρά και θάλασσα της Γάζας; Την παράνομη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, που καταγγέλθηκε επανειλημμένα από τα Ηνωμένα Έθνη; τη δημιουργία του τείχους, τις ανατινάξεις σπιτιών, το ξερίζωμα ελαιώνων, τον εποικισμό παλαιστινιακών εδαφών, τους μόνιμους ελέγχους, τις εισβολές σε σπίτια και τις φυλακίσεις; Ποιος θυμάται την κατηγορηματική άρνηση του Ισραήλ να αποδεχθεί την απόφαση του ΟΗΕ για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος; Αν αφαιρεθούν όλα αυτά εκείνο που απομένει είναι η εθνοτική διαφορά και ο θρησκευτικός φανατισμός των μουσουλμάνων. Έτσι, η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εντάσσεται σ’ ένα «πογκρόμ» εναντίον των Εβραίων, το μεγαλύτερο από την εποχή της Shoah, όπως έσπευσαν να χαρακτηρίσουν δημοσιογράφοι και πολιτικοί ηγέτες, τοποθετώντας το γεγονός στη μακρά ιστορία των διώξεων των Εβραίων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η αντίδραση του Ισραήλ μοιάζει σαν… μέτρο δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό όλοι όσοι τάσσονται υπέρ του αδυνάτου και των θυμάτων στη Γάζα και στο Λίβανο είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν και τις αντιλήψεις που διαμορφώνουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Όλοι όσοι «βλέπουμε» το έγκλημα οφείλουμε και να το αποκαλύπτουμε, διαλύοντας με κάθε τρόπο την τεχνητή ομίχλη των προκατασκευασμένων ιδεών και ψευδών…

*(Το σκίτσο αυτό λογοκρίθηκε από τον ιδιοκτήτη του X και υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ, Ίλον Μασκ)