Η οργή των λαών

[ ARTI news / Κόσμος / 16.10.22 ]

«Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει τεράστια κέρδη. Η φαρμακοβιομηχανία βγάζει τεράστια κέρδη. Η βιομηχανία τροφίμων βγάζει τεράστια κέρδη. Τα εξωφρενικά επίπεδα εταιρικής απληστίας τροφοδοτούν τον πληθωρισμό που πλήττει τόσους πολλούς ανθρώπους.», αυτά γράφει στο τουίτερ ο Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς.

Αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ, που δεν επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το φυσικό αέριο, το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, παντού. Το διεθνές κεφάλαιο επιτίθεται σε όλο τον κόσμο και καταληστεύει όλον τον κόσμο. Και δεν είναι ο πόλεμος που συμβαίνει αυτό, ούτε ο Πούτιν, αλλά η επιδίωξη του κέρδους, η επιδίωξη του όλο και μεγαλύτερου ποσοστού κέρδους.

Οι μεγα-εταιρείες μοιάζουν με τα βαμπίρ που πίνουν το αίμα των ανθρώπων και θέλουν όλο και περισσότερο.

Η αντίδραση των θυμάτων άρχισε. Στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, η εξέγερση ενάντια στην εταιρική απληστία και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, μόλις ξεκίνησε.

Απέναντι στην οργή των θυμάτων αναπτύσσονται τα ΜΑΤ των Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου, του Μακρόν, της Τρας, και όλων των άλλων σκουπιδιών….