Το ταξίδι μεταναστών στο πηδάλιο δεξαμενόπλοιου

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 30.11.22 ]

Το «αδύνατο (σ.σ. κι όμως δυνατό) ταξίδι» τριών μεταναστών στο πηδάλιο του δεξαμενόπλοιου Alithini II (Αληθινή!) -μάλλον ελληνικής ιδιοκτησίας με σημαία Μάλτας

Τρεις μετανάστες, τρεις νεαροί άνδρες από τη Νιγηρία κρύφτηκαν επί 11 ημέρες στο πηδάλιο του δεξαμενόπλοιου Alithini II, μόλις τρία μέτρα πάνω από τη θάλασσα και κάτω από την πρύμνη, κι έφθασαν από το Λάγος στο λιμάνι του Λας Πάλμας στα Κανάρια.

«Η οδύσσεια της επιβίωσής τους ξεπερνά κατά πολύ τη μυθοπλασία», έγραψε στο Twitter η Ισπανίδα δημοσιογράφος Txema Santana. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι όλου του κόσμου έμειναν ενεοί μπροστά στην τόλμη -αλλά και την απελπισία- των τριών νέων.

Να, όμως, που υπάρχουν παντού και οι άλλοι: οι φιλύποπτοι, οι χαμηλής ενσυναίσθησης και υψηλής καχυποψίας ‘άνθρωποι’. «Είναι σχεδόν θαύμα που επέζησαν», γράφει η καθημερινή εφημερίδα της Μαδρίτης ABC, προσθέτοντας ότι «η αφήγηση του ταξιδιού εγείρει αμφιβολίες»! 

Ψέμα, λοιπόν, κι αυτό! Έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για να στείλουν πίσω στο Λάγος τους τρεις μετανάστες... Έτσι διαμορφώνεται η ξενοφοβία στην κοινωνία...