Ποιος είναι ο «Πάρτα όλα»;

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 22.11.19 ]

Παλαιότερα είχε διατυπωθεί το ερώτημα: «Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;». Αυτός που διατύπωσε το ερώτημα, γνωστός για την ρητορική του δεινότητα, γνώριζε και την απάντηση. Το ίδιο ερώτημα ισχύει και σήμερα. Αλλά αν εκείνη την εποχή ο πραγματικός «σκιώδης κυβερνήτης» ήταν ο βασιλιάς, σήμερα ποιος είναι ο «σκιώδης κυβερνήτης», ποιος διατάζει την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη, ποιος ελέγχει τα μίντια και άλλα πολλά; Το κατήγγειλε στην πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι ο πρώην πρωθυπουργός, το λένε και οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου, το λέει «φωτογραφίζοντας» τον «σκιώδη κυβερνήτη» ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, Μανώλης Κοττάκης, στο σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο του με τίτλο «Ο φιλελευθερισμός των ανοήτων».

Τι γράφει ο διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ; «Η κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης και η ακινησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν σας πειράζει; Αγνοείτε ότι συγκεκριμένος επιχειρηματίας ελέγχει εμφανώς (ίσως και αφανώς) καμιά δεκαριά εφημερίδες, σάιτ, ραδιόφωνα και δεν ξέρουμε ακόμα τι άλλο, διατάσσοντας την κυβέρνηση την μία να κάνει ανασχηματισμό, την άλλη να αποκλείσει συγκεκριμένο επιχειρηματία από το καζίνο του Ελληνικού, την Τρίτη να αφαιρέσει τον φάκελο Novartis από την εισαγγελία διαφθοράς, και πάει λέγοντας: Αγνοείτε ότι συγκεκριμένος επιχειρηματίας άλλαξε τους όρους σύμβασης της διακίνησης των εφημερίδων του ομίλου μας με δυσβάστακτους οικονομικούς όρους και κρατά στην πραγματικότητα το ταμείο με τις εισπράξεις της εφημερίδας μας από τα ευρώ των αναγνωστών μας…».

Οι καταγγελίες είναι σοβαρές. Ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ θέτει μια σειρά ζητήματα που άπτονται  και της νομιμότητας και της λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Αλήθεια δεν θα παρέμβει ένας εισαγγελέας για την σαφή καταγγελία ότι επιχειρηματίας «διατάσσει» την κυβέρνηση «να αφαιρέσει τον φάκελο Novartis από την εισαγγελία διαφθοράς». Εδώ το αδίκημα είναι διπλό. Πρώτον, ένας επιχειρηματίας «διατάζει» την κυβέρνηση, που εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι πολιτικό κυρίως παράπτωμα καθώς φαλκιδεύεται η έννοια της Δημοκρατίας. Και δεύτερον, «διατάσσει» την κυβέρνηση να παρέμβει στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis!

Αλήθεια, έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα, ή μια προσομοίωση δημοκρατίας;

Επιτέλους, ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Ποιος είναι ο «Πάρτα όλα»;

Ονόματα ρεεεεεε!