Οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους

[ ARTI news / Ελλάδα / 28.01.24 ]

Δίνουμε αγώνα για να αντέξουμε, δίνουμε μάχη επιβίωσης, τόνισε ο Βαγγέλης Μπέτσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, μιλώντας στο «Attica TV».

Ο Βαγγέλης Μπέτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα στην Άρτα και στα αιτήματά τους για κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του κόστους παραγωγής, φτηνό ρεύμα, καθόλου ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, και να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις ενισχύσεις/επιδοτήσεις που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ.

Σημειώνουμε ότι οι αγρότες ξεσηκώνονται σε όλη την Ευρώπη καθώς υπάρχει μια γενικευμένη επίθεση από τις εθνικές κυβερνήσεις ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά που συντονίζεται από την ΕΕ.

Σε πλακάτ Γερμανών αγροτών και μελισσοκόμων απεικονίζεται μια μεγάλη μέλισσα με την λεζάντα «Η γεωργία πεθαίνει!» 

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν υποκύπτουν σε «ασπιρίνες» επιδομάτων και «επιταγών» καθώς και στην μη πραγματοποίηση της αύξησης της τιμής του ντίζελ που υποσχέθηκε ο νέος Πρωθυπουργός της Γαλλίας Gabriel Attal προκειμένου «να ηρεμήσουν». Οι αγρότες δεν εμπαίζονται και ζητούν συνολικές ρυθμίσεις που αφορούν στο κόστος παραγωγής αλλά και εγγυημένες τιμές…