Με την αστυνομική βία θέλουν να εξαλείψουν τα κοινωνικά αντισώματα

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 15.11.20 ]

Η φωτογραφία είναι από τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν οι διαδηλωτές από το Πολυτεχνείο. Η προσαγωγή τους έγινε με την κατηγορία της παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού! Ο συνωστισμός σ’ ένα μικρό χώρο επί δέκα ώρες δεν συνιστά, άραγε, κίνδυνο διάδοσης του Covid19; Για τους Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη φαίνεται ότι δεν συνιστούν. Αντίθετα, θεωρούν ότι η βία λειτουργεί ιαματικά!  

Το δήλωσε εξάλλου ο Χρυσοχοΐδης: «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια»! Ποια, άραγε, αρρώστια "γεννάνε" οι δρόμοι σύμφωνα με τον (σ)ερίφη; Μήπως εννοεί το "πάστωμα" στα λεωφορεία; Ούτε λόγος. Μήπως το συνωστισμό στα κρατητήρια, στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων; Ούτε. Ξέρουν ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από "αρρώστια", από "περιττούς", αυτούς που δημιουργεί ο "ιός" της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το "καταραμένο απόθεμα" κάποτε ανεβάζει θερμοκρασία και δημιουργεί κοινωνικά αντισώματα που οδηγούν στην εξέγερση, επιχειρώντας να καταστρέψουν τον "ιό" της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτόν τον "ιό" φοβούνται ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοΐδης και τα ρόμποκοπ τους, γιατί πλήττει τους «από πάνω», τους οποίους εκπροσωπούν και για την "υγεία" των οποίων ενδιαφέρονται.

Γι’ αυτό, σήμερα, αξιοποιούν το φόβο και βρίσκουν την ευκαιρία να επιβάλλουν μια γενικευμένη κοινωνική αποστείρωση με τη χρήση -για την ακρίβεια, με την κατάχρηση- της αστυνομικής βίας. Μαζί με τον Covid19 επιχειρούν να εξαφανίσουν και την «ιοβόλο» δύναμη της αντίστασης στην κοινωνική αδικία. Θέλουν να εξαλείψουν τα κοινωνικά αντισώματα που λέγονται αγώνας για αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ανθρωπιά και κοινωνική δικαιοσύνη. Θέλουν ξεμοναχιασμένα και αδύναμα άτομα σαν τις καλαμιές στον κάμπο. Γι’ αυτό απαγορεύουν την συν-άθροιση και τη συνάντηση άνω των τριών ανθρώπων. Λες και ο ιός κολλάει από 4 "άτομα" και πάνω!

Οι νέοι αντιδρούν σ' αυτή τη δυστοπία. Αγωνίζονται τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Αγωνίζονται γιατί δεν θέλουν μια ζωή χωρίς νόημα, μια ζωή χωρίς άγγιγμα, χωρίς επαφή, χωρίς φιλί. Απέναντί τους έχουν την «υγειονομική» αστυνομική βία των ΜΑΤ των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη και όλων όσοι επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση για να εδραιώσουν την βιο-εξουσία τους…

 *Η φωτογραφία είναι από το 3pointmagazine.gr