Οι «θύρες» της μαφίας και του φασισμού

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 26.09.23 ]

Η θύρα 7 του Ολυμπιακού τιμά το δολοφονημένο στέλεχος της Greek Mafia Βασίλη Ρουμπέτη! Θυμίζουμε ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία οπαδού του Παναθηναϊκού στην Παιανία, ήταν διαπιστευμένος στο Καραϊσκάκη και σε φωτογραφίες εμφανίζεται να συνοδεύει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Παράλληλα, συμμετείχε στην Greek mafia και κυκλοφορούσε με θωρακισμένη Mercedes που ανήκε στον Σκάι του Αλαφούζου!

Η θύρα 13 του Παναθηναϊκού άνοιξε χθες πανό συμπαράστασης στους δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή, τους Κροάτες της Bad Blue Boys, τους νεοναζί οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το πανό έγραφε «free the boys»!  

 Η Μαφία και οι Νεοναζί δεν είναι απλά συγκοινωνούντα δοχεία αλλά έχουν νόμιμο θεσμικό χώρο, τους «συνδέσμους οπαδών», όπου προσηλυτίζουν και εκπαιδεύουν τα μέλη τους. Μπράβοι και στελέχη της Μαφίας είναι συγχρόνως και στελέχη των συνδέσμων των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και μέλη φασιστικών οργανώσεων.

Όπως γράφαμε πρόσφατα στο artinews: «Ένας κόσμος ολόκληρος βρίσκεται στις υπηρεσίες της μαφίας: Έμποροι ναρκωτικών, τσιγάρων, προϊόντων μαϊμού, όπλων, λαθρέμποροι και διακινητές πετρελαίου (όλο το δίκτυο λαθρεμπορίας από τα διυλιστήρια, τα διεθνή ύδατα μέχρι τα βενζινάδικα), πλυντήρια μαύρου χρήματος (κέντρα διασκέδασης, αλυσίδες φούρνων, μικρομάγαζα, τράπεζες, ποδοσφαιρικές ομάδες, πρατήρια καυσίμων…) αλλά και παράνομος τζόγος, πορνεία. Μια ολόκληρη παρα-οικονομία που διαπλέκεται με τη νόμιμη οικονομία. Μια «επιχειρηματική μαφία» που ελέγχει ποικίλες επιχειρήσεις, μίντια, δημοσιογράφους, ποδοσφαιρικές ομάδες, πολιτικούς, κυβερνήσεις… Στο περιβάλλον αυτό αναπτύσεται και ο νεοφασισμός.

Η ελληνική κοινωνία «ζέχνει» πλέον μαφία τύπου νότιας Ιταλίας και μαφιόζικες «αρχές» που ταυτίζονται με αυτές των φασιστών. Η βία και η δύναμη, η αυτοδικία και το χρήμα, η ματσίλα και ο τσαμπουκάς, η μαγκιά και η ομερτά είναι ο πολιτισμός της Μαφίας, είναι το συμβολικό της σύμπαν, αλλά και το σύμπαν του φασισμού που έχει γίνει κανονικότητα στους «οπαδικούς στρατούς» και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Οι αξίες της μαφίας και του φασισμού καλλιεργούνται από τις πιο μικρές ηλικίες μέσω της τραπ μουσικής. Η θεματολογία των τραπ κομματιών είναι κοινή σε όλο τον κόσμο: όπλα, ναρκωτικά, υπερτονισμένη σεξουαλικότητα και «ματσίλα», ξεκάθαρη παραβατικότητα στο drill, τατουάζ παντού-σχέδια με μαχαίρια, νεκροκεφαλές, φίδια, νυχτερίδες, σκορπιούς, θολά μάτια κ.ά., βίντεο κλιπ με προβολή της βωμολοχίας, της σωματεμπορίας, του σεξισμού, της διάχυτης βίας, της διακίνησης ναρκωτικών και της χλιδής του υποκόσμου. Αυτή η θεματολογία θα γίνει πράξη στο σχολείο και στις νεανικές παρέες, στα μπαρ, στις "θύρες" των ποδοσφαιρικών ομάδων, στις σχολές πολεμικών τεχνών κ.ά.. 

Η κοινωνικοποίηση των «αξιών» της Μαφίας και του νεοφασισμού έχει ως πολιτική συνέπεια την μετακίνηση των κοινωνιών προς την ακροδεξιά και το φασισμό.

Αυτός είναι ο πολιτισμός της σύγχρονης αστικής τάξης.

Γιατί όπως σημείωνε ο συγγραφέας Λεονάρντο Σκιάσια η Μαφία είναι «ένα σύστημα που διαχειρίζεται τα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης(...) που γεννιέται και αναπτύσσεται όχι στο κενό του κράτους, αλλά μέσα στο ίδιο το κράτος»…

Το ίδιο και ο νεοφασισμός...