Χαμόγελο του Παιδιού: Λειτουργία κράτους με όρους μαφίας!

[ ARTI news / Ελλάδα / 19.05.22 ]

Το χαμόγελο του Παιδιού έκανε την εξής ανάρτηση στο τουίτερ: «Τραγικό, σταθερός Χορηγος μας έβγαλε ανακοίνωση σαν εταιρία, για την υποστήριξη του @hamogelo και την επόμενη ημέρα δέχθηκε εξονυχιστικό έλεγχο από το τμήμα δημοσίων εσόδων και του είπαν ότι ακολουθεί Και έλεγχος περιφέρειας, το κατέβασε αμέσως φοβήθηκε».

Λειτουργία κράτους με όρους μαφίας!

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κατηγόρησε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τη Δόμνα Μιχαηλίδου ότι θέλει να κλείσει τον καταξιωμένο φορέα. «Ως δαμόκλειο σπάθη που κρέμεται πάνω από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και τους άλλους ιδιωτικούς αντίστοιχους φορείς και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει το διοικητικό του συμβούλιο, να ακυρώσει το έργο του και να το οδηγήσει σε κλείσιμο, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του, Κώστας Γιαννόπουλος, την υπουργική απόφαση 40494/3.5.2022 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά τον κ. Γιαννόπουλο, η εν λόγω υπουργική απόφαση της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου οδηγεί άμεσα στο κλείσιμο των τριών Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού», αφού δε συμπεριλήφθηκε στην απόφαση η λειτουργία τους και σε διάστημα ενός χρόνου θα κλείσουν και τα έντεκα Σπίτια Διαβίωσης του φορέα, αφού είναι αδύνατο να πληρούν τις οικοδομικές τακτοποιήσεις που προβλέπει η υπουργική απόφαση.