Το ρατσιστικό λεξιλόγιο της ημέρας

[ ARTI news / Ελλάδα / 08.11.19 ]

Τα φιλοκυβερνητικά μίντια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις φασιστικές και ρατσιστικές ακρότητες του ακροατηρίου της κυβέρνησης της ΝΔ, χρησιμοποιώντας τη θεωρία των δύο άκρων. Οι «σοβαροί» επιχειρούν συμψηφισμό των… αναρχικών με τους φασίστες! Στα ΝΕΑ ο Μ. Μητσός συμψηφίζει τους μαθητές του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών με τα κορίτσια που παρέλασαν με silly walk. Για «ακρότητες και από τις δύο πλευρές» γράφει! Η θεωρία των δύο άκρων επιστρέφει. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο Κύριο Άρθρο της δίνει τα εύσημα στον… Σαμαρά για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής! Ενώ στο πρωτοσέλιδο άρθρο του Ν. Κωνσταντάρα γίνεται συμψηφισμός των «αναρχικών» που δέρνουν φοιτητή και των «φασιστών» που μαχαιρώνουν μετανάστη! Ποιοι τρέμουν έναν Έλληνα Σαλβίνι: συναγερμός στην κυβέρνηση για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ: το προσφυγικό καταλύτης ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, γράφει η ΚΟΝΤΡΑ. Η ΑΥΓΗ απλώς διαπιστώνει το... προχθεσινό: «Φουντώνει ο ρατσισμός με ανοχή της ΝΔ»

-Η ακραία εκδοχή της δεξιάς συνεχίζει. «Η αλήθεια για τον εποικισμό» διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας σημειώνει: «... ενώ ο ντόπιος πληθυσμός αδυνατεί να βρει εργασία, η πολιτική τάξη ευλογεί τη λαθρομετανάστευση και την αντικατάσταση του πληθυσμού…»! και «Οι ισλαμιστές έποικοι… διακρίνονται για την κατανάλωση των ήδη υπαρχόντων πόρων των Ελλήνων…» (εδώ το χρυσαυγίτικο επιχείρημα ότι οι πρόσφυγες «τρώνε» τα… επιδόματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι γηγενείς). Ένα πιο ακραίο, λαθρόβιο έντυπο γράφει ότι πολιτικοί και ΜΚΟ έφαγαν 3 δις από τα κονδύλια για τους «λαθραίους». Οι «λαθρόβιοι» σύμφωνα με τον αντιθετικό προσδιορισμό του Χέγκελ, βλέπουν όλους τους άλλους ως «λαθραίους»!

-Για επιχείρηση «ισχυροποίησης του μουσουλμανισμού στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» και «μουσουλμανοποίησης» των ρομά και άλλων γράφει «δημοσιογράφος» τις στην ΕΣΤΙΑ!