Τα ellinika hoaxes παραδέχονται το δικό τους fake news

[ ARTI news / Ελλάδα / 18.06.20 ]

Χρειάστηκε μία ολόκληρη μέρα και οι σφοδρές αντιδράσεις προκειμένου τα ellinikahoaxes να αναγνωρίσουν το δικό τους fake news. Οι "ελεγκτές" των ψευδών ειδήσεων στο facebook συνελήφθησαν ψευδόμενοι. Και θα έλεγε κανείς ότι ανθρώπινα είναι τα λάθη, αν εν προκειμένω δεν υπήρχε δόλος. Όμως πίσω από το συγκεκριμένο λάθος των ellinika hoaxes είναι πρόδηλο ότι υποκρύπτεται η φιλοκυβερνητική μεροληψία τους. Δεν αρκεί, συνεπώς, η "συγγνώμη".   

ellinikahoaxes 

Διόρθωση άρθρου (17-06-2020, ώρα 9:20 μ.μ.):
Στην αρχική μορφή του άρθρου (δείτε παρακάτω), σημειώσαμε εσφαλμένα ότι στην πρόσφατη νομοθεσία δεν επέρχονται αλλαγές στη διδασκαλία μαθημάτων σχετικών με την τέχνη συνολικά. Πράγματι, ωστόσο, σε επίπεδο Λυκείου, με τον Ν.4692/2020 και την ΥΑ υπ’ αριθμ. 74181/Δ2 “Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου” (ΦΕΚ Β΄ 2338/15-06-2020), καταργείται η διδασκαλία των μαθημάτων επιλογής “Καλλιτεχνική Παιδεία” (Α΄ τάξη), “Γραμμικό Σχέδιο” και “Ελεύθερο Σχέδιο” (Γ΄ Λυκείου). Στο πλαίσιο διαβούλευσης πριν την ψήφιση του ανωτέρω νόμου, είχε αντιδράσει για τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (http://archive.vn/3nvAr)

Δηλαδή, ενώ στο επίπεδο του Γυμνασίου ουδέποτε συντελέστηκε κατάργηση μαθήματος Καλλιτεχνικών/Μουσικής, στο επίπεδο του Λυκείου όντως επήλθαν καταργήσεις μαθημάτων σχετικών με την τέχνη.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπό εξέταση δημοσιεύματα αναφέρθηκαν σε συλλήβδην κατάργηση των σχετικών μαθημάτων στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με εξαίρεση την Α΄ Γυμνασίου.