Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δεκάδες νεκροί

[ ARTI news / Ελλάδα / 01.03.23 ]

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε σύγκρουση τρένων έξω από τα Τέμπη.

Αναζητούν την αιτία στα κακοσυντηρημένα τρένα και στις σημάνσεις που δεν λειτουργούν, αλλά ένα είναι βέβαιο, γι’ αυτούς η ζωή των ανθρώπων δεν μετράει μπροστά στη μείωση του κόστους και τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Γι’ αυτό πρόκειται για έγκλημα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση που ομνύει στις ιδιωτικοποιήσεις και στο κέρδος, έχει τουλάχιστον την απόλυτη πολιτική ευθύνη.

Το δυστύχημα έγινε έξω από τα Τέμπη, στο ύψος της Λάρισας, όταν δυο τρένα, ένα εμπορικό και ένα επιβατηγό,  συγκρούστηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (28.02.2023).

43 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε πως έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 77 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από την σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

Από τους τουλάχιστον 77 τραυματίες, οι 25 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα -Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορική το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα.