Συγκάλυψη της αστυνομικής βαρβαρότητας στο διαδίκτυο

[ ARTI news / Ελλάδα / 26.05.22 ]

Πιο έγκληματικό κι από το έγκλημα είναι η συγκάλυψή του. Πιο πολύ κι από τη βαρβαρότητα είναι η απόκρυψή της. Μιλώ για τη φωτογραφία του χτυπημένου από τα ΜΑΤ φοιτητή του ΑΠΘ που λογοκρίνουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί σε συνεργασία με τις πλατφόρμες του διαδικτύου. Μετά το "μαύρο" στο κανάλι της Σεμίνας Διγενή στο YouTube, έχουμε τη λογοκρισία της φωτογραφίας του χτυπημένου φοιτητή. Είχε προηγηθεί η προαναγγελία του πρωθυπουργού για τη λήψη μέτρων στα social media.

Η λογοκρισία επιδιώκει να αποκρύψει την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής, όπως συνέβη στο Αριστοτέλειο σήμερα, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους συγκεντρωμένους φοιτητές οι οποίοι απλώς φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν να αποχωρήσει η αστυνομία από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και γκλοπ είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητή, που σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης έχει απώλεια ακοής από το ένα αυτί, ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα δόντια