Πύρινος εφιάλτης: Ε Κ Κ Ε Ν Ω Σ Τ Ε Τ Η Ν Α Μ Υ Γ Δ Α Λ Ε Ζ Α

[ ARTI news / Ελλάδα / 03.08.21 ]

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική, θρίλερ με εγκλωβισμένους κατοίκους. Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Στις φλόγες περιοχές σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες. Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν οικισμούς στην Αττική. 

 Φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια και Κω, με τις φλόγες να προσεγγίζουν οικισμούς.

Καπνοί γύρω και από το καμπ μεταναστών στην Αμυγδαλέζα με τη Solidarity with Migrants να γράφει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας για τους μετανάστες. 

Ε Κ Κ Ε Ν Ω Σ Τ Ε Τ Η Ν Α Μ Υ Γ Δ Α Λ Ε Ζ Α Οι δήμαρχοι καταγγέλλουν δημόσια ότι δεν επαρκούν οι δυνάμεις κατάσβεσης και πως Αν ΔΕΝ δοθεί άνωθεν η εντολή εκκένωσης για Αμυγδαλέζα θα πεθάνουν από ασφυξία οι άνθρωποι.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Καστανιά, Σελεγούδι, Αγ. Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά.

 Επίσης, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς.

Αναζωπύρωση παρουσιάζει σήμερα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κοντά στην Κορώνη Μεσσηνίας. Με επίκεντρο την περιοχή Βασιλίτσι, η φωτιά δυνάμωσε ξανά, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι κατευθύνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές και απειλούνται σπίτια.