Προσοχή κυκλοφορούν φασίστες...

[ ARTI news / Ελλάδα / 24.01.22 ]

Εκρηκτικός μηχανισμός σε χώρο προσευχής μεταναστών και προσφύγων στα Πατήσια, επιθέσεις φασιστών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, αιματηρή επίθεση εναντίον μετανάστη στον ΗΣΑΠ, χρυσαυγίτες οργανώνουν τις ενέργειες των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Αθήνα, το φίδι βγαίνει ξανά στο φως και επιτίθεται, δυναμωμένο από μια ιδιότυπη κρατική ασυλία αλλά και από την «ισλαμοφοβία», την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό που διαδίδουν τα συστημικά μίντια, οι εξόφθαλμα φασιστικές φυλλάδες τύπου «Μακελειό», ή οι σεξιστικές «Εσπρέσο», «Σταρ» κ.ά., αλλά και οι απόψεις αναλυτών, όπως του διευθυντή της εφημερίδας Εστία, Μανώλη Κοττάκη, που σημειώνει μεταξύ άλλων σήμερα(24.1.2022): «Στην συνοχή μιας τοπικής συνοικίας των Αθηνών(σ.σ. Πατήσια), στην οποία τα τελευταία χρόνια το ισλάμ πλειοψηφεί και η Ορθοδοξία είναι ένας από τους τελευταίους φάρους Αντίστασης, και Ελληνικότητος…»! Ο Μ. Κοττάκης χαρακτηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, «φάρο Αντίστασης και Ελληνικότητος» τους ακροδεξιούς βομβιστές στα Πατήσια!

«Θεματοφύλακας της Ελληνικότητος» και ο υποψήφιος δολοφόνος που τσάκισε τον άτυχο μετανάστη στον ηλεκτρικό «γιατί τον κοίταξε»!

Αυτές οι ξενοφοβικές-εθνικιστικές ιδέες ακονίζουν τα μαχαίρια των ρατσιστών δολοφόνων του Λουκμάν, των φασιστών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των χρυσαυγιτών χθες, των θεματοφυλάκων σήμερα. Αυτές οι ιδέες καλλιεργούνται από τα ακροδεξιά μίντια και την «Ορθοδοξία», δηλαδή την Εκκλησία. Εδώ εκκολάπτονται οι νέοι φονταμενταλιστές χριστιανοταλιμπάν, οι αρνητές των εμβολίων και της λογικής. Αυτοί θα γράψουν πως «Ο εφιάλτης(του κορονοϊού) ξεχύνεται από τα τσαντήρια» των Ρομά και τα στρατόπεδα των προσφύγων! Αυτοί θα υπερασπιστούν τους πλούσιους βιαστές της Γεωργίας. Αυτοί είναι οι διασπορείς του μεγάλου φόβου και της συνωμοσιολογίας, που δίνει επιχειρήματα στους «νοικοκυραίους», στους ρατσιστές και στους αντιεμβολιαστές.

Η κυβέρνηση πολιτεύεται με βάση αυτές τις ιδέες. Οι παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, τα κέντρα κράτησης-φυλακές, τα γκέτο και οι φόνοι Ρομά, η στρατιωτικοποίηση ολόκληρων περιοχών, η αστυνόμευση των πανεπιστημίων, είναι υλοποίηση των παραπάνω ιδεών.

Η δεξιά κουλτούρα κατοικεί στο μέγαρο Μαξίμου, είναι η κυβερνώσα δεξιά πολιτική, που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά διατηρεί "τα άσυλα" της ανομίας, παρέχοντας "ασυλία" σε ισχυρούς, σε πλούσιους βιαστές και φασίστες. 

Ο σεξισμός, η πατριαρχία, η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία είναι το ιδεολογικό περιεχόμενο της πολιτικής της δεξιάς κυβέρνησης, και αυτό αναπαράγουν τα εξωνημένα(πετσωμένα) μέσα ενημέρωσης, αυτό εκφράζουν οι πολιτικοί που εκπροσωπούν αυτόν τον χώρο, αυτό θεωρούν ευνοϊκό οι φασίστες και βγήκαν ξανά στην πιάτσα...