Ποια η θέση του κ. Στύλιου για την Γεωπονική Σχολή;

[ ARTI news / Ελλάδα / 27.03.23 ]

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έχει έδρα την Άρτα, ζητούν το αυτοδίκαιο, οι σπουδές τους να έχουν αντίκρισμα, να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα αντίστοιχα της φοίτησής τους (δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος ΠΕ Γεωπόνου / Γεωτεχνικού).

Στο πλευρό τους στέκονται οι καθηγητές τους που παραιτήθηκαν ΟΛΟΙ σε ένδειξη συμπαράστασης αλλά και γιατί με τη στέρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Κεραμέως απαξιώνεται πλήρως η σχολή. Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση υποβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση, ευνοώντας τα ιδιωτικά κολέγια.  

Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, χιλιάδες φοιτητές, μεταξύ αυτών και οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας στην Άρτα, βιώνουν τον αποκλεισμό καθώς το υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία δεν κίνησαν καμία διαδικασία ώστε να τους αποδοθούν επαγγελματικά δικαιώματα (για τους φοιτητές που εισήλθαν από το 2019 και έπειτα) ή να τους δοθεί δυνατότητα αντιστοίχισης των πτυχίων τους (παλαιότεροι απόφοιτοι).

Κυβέρνηση και υπουργείο συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα αιτήματα των φοιτητών και των πανεπιστημιακών, ενώ σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε αίτημα των ιδιωτικών κολεγίων.

Αλήθεια, ποια είναι η θέση επ’ αυτού του υφυπουργού κ. Στύλιου;