Ομοφοβική επίθεση από ανήλικους στο Περιστέρι

[ ARTI news / Ελλάδα / 10.06.22 ]

Τέσσερις ανήλικοι επιτέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον ηθοποιό και τραγουδιστή Ιάσονα Μανδηλά,  στο μετρό Περιστερίου.

Όπως κατήγγειλε με βίντεό του στο Instagram ο Ιάσονας Μανδηλάς, τέσσερα άτομα του επιτέθηκαν, με έναν εξ αυτών να του ρίχνει μπουνιά, «επειδή είχε βαμμένα νύχια.»

«Απλώς θέλω να σας ενημερώσω ότι 4 άτομα στο σταθμό του Περιστερίου μου επιτέθηκαν και το ένα μου έχωσε μπουνιά, επειδή έχω βαμμένα μαύρα τα νύχια μου και όταν με ρώτησαν αν είμαι γκέι τους είπα ναι. Ναι προσέχετε πολύ», είπε ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Το πρωί της Παρασκευής, ο ηθοποιός μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την επίθεση που δέχθηκε.

«9 η ώρα το βράδυ, είχα μόλις τελειώσει την πρόβα μου για το Pride, αυτό είναι το ειρωνικό, γιατί θα εμφανιστώ εκεί το Σάββατο. Ήταν να πάρω το μετρό, λέω ας πάρω ένα σουβλάκι, να κάτσω να ηρεμήσω. Κάθομαι, παίζω με το κινητό μου και με πλησιάζουν τρία 14χρονα, 1.69 μάξιμουμ, 50 κιλά, με το τσιγάρο και μου κάνει ο ένας γιατί έχεις βαμμένα τα νύχια; Έτσι, μου αρέσουν, λέω, πειράζει;», περιγράφει. «Μου λέει κοίτα τα δικά μου είναι αντρίκια, αυτά είναι νύχια. Λέω τα δικά μου είναι αδελφίστικα, λέω, συγγνώμη, αλλά έτσι μου αρέσουν. Κατάλαβα ότι αυτός πήγε να μου παίξει τσαμπουκά, αλλά δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι 13-15 χρονών παιδιά, εμένα 30 χρονών άνθρωπο θα μου κάνει κάποιος bullying 9 η ώρα το βράδυ σε μια πλατεία», πρόσθεσε. Το λεκτικό περιστατικό συνεχίστηκε και τελικά οι ανήλικοι έφυγαν. Όπως περιγράφει ο Ιάσονας Μανδηλάς, όταν έφυγαν τράβηξε ένα βίντεο με το κινητό, θέλοντας να πει στους ακολούθους του να προσέξουν.

«Επιστρέφουν αυτοί, μου λένε μας τράβηξες βίντεο, δείξε μας το κινητό σου. Λέω παιδιά δεν σας δείχνω τίποτα, είναι το κινητό μου. Φεύγω, κατεβαίνω τις σκάλες του μετρό, ο ένας με φτύνει από πάνω. Τρέχουν από πίσω, ο ένας με τραβάει από την τσάντα, κάνω να αποφύγω και απλώς μου χώνει μπουνιά ο άλλος από πίσω στη μούρη. Εκείνη την ώρα δεν είχα αντίσταση καμία, γιατί όλα γινόντουσαν από πίσω οπότε έπεσα κάτω», αναφέρει.