Νομισματικός πόλεμος: Η Ελλάδα στα πρώτα θύματα

[ ARTI news / Κόσμος / 17.07.22 ]

 Την Παρασκευή και το Σάββατο συναντήθηκαν στην Ινδονησία οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών του G20 (των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου) χωρίς να καταλήξουν στην έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος.

Δεν συμφώνησαν ούτε καν για την επισιτιστική κρίση και την πείνα ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων(έκθεση ΟΗΕ). Μόνο την… ανησυχία τους εξέφρασαν!

«Πιστεύω, όλοι συμφωνούμε ότι αυτή η συνάντηση του G20 πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ περίπλοκο και δύσκολο πλαίσιο λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων», δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι. Ποιες είναι αυτές οι εντάσεις; Η εισβολή στην Ουκρανία είναι ένα σημαντικό πεδίο. Ένα άλλο είναι ο σφοδρός νομισματικός πόλεμος, που σοβεί στις μέρες μας.

Ποιος κερδίζει απ’ αυτόν τον πόλεμο;

Οι ΗΠΑ. «Η αξία του δολαρίου ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη εδώ και μια γενιά, υποτιμώντας τα νομίσματα σε όλο τον κόσμο και ανατρέποντας τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία, καθώς ανατρέπει τα πάντα, από το κόστος των διακοπών μέχρι την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών.»μ γράφει η εφημερίδα The New York Times!

Ποιοι θα είναι τα πρώτα θύματα; Η Ευρώπη.

Ο νομισματικός πόλεμος προκαλεί με μαθηματική ακρίβεια πτώχευση και χρεοκοπία των θυμάτων του, δηλαδή των χωρών που παρουσιάζουν υπερδανεισμό ιδιωτών και επιχειρήσεων, τραπεζικές κρίσεις και υπέρογκο δανεισμό του δημοσίου.

Αν εδώ βλέπετε και την Ελλάδα, δεν κάνετε δυστυχώς λάθος.