ΜΑΤωσαν απεργούς στην Μαλαματίνα

[ ARTI news / Ελλάδα / 31.08.22 ]

Άγρια βία κατά των απεργών από τα ΜΑΤ. Στο νοσοκομείο αρκετοί εργαζόμενο απεργοί, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Σωματείο του εργοστασίου • Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Κόμματα, οργανώσεις και πολίτες καταδικάζουν το νέο βίαιο χτύπημα των ΜΑΤ κατά των απεργών στην είσοδο του εργοστασίου της Μαλαματίνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με ξύλο και χημικά στους συγκεντρωμένους απεργούς, οι οποίοι ζητούν ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, αλλά και υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Σε συνέχεια του οργίου βίας και καταστολής στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στην απεργία των εργαζομένων ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ο συνάδελφος Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείο εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, βρίσκεται  τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ κάτω από το άγρυπνο βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων, μέσα στο νοσοκομείο που επιδιώκουν να τον οδηγήσουν στο αυτόφωρο! Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Ο συνάδελφος Φραγγίδης δέχτηκε επίθεση με χημικά και κλωτσιές στο κεφάλι από τα ΜΑΤ και τώρα, παρότι τραυματίας, αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας!

…Να αποσυρθούν τώρα οι αστυνομικοί από το Νοσοκομείο και να αφεθεί ελεύθερος ο πρόεδρος του σωματείου! Καμία δίωξη εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών!»