ΜΑΤ και Μπακογιάννης αποψιλώνουν τα Εξάρχεια

[ ARTI news / Ελλάδα / 09.08.22 ]

«4:30 τα ξημερώματα σήμερα, με πλήρη αποκλεισμό της πλατείας Εξαρχείων από ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ξεκίνησε η προσπάθεια της καταστροφής της μόνης πλατείας της γειτονιάς μας. Θα μας βρουν απέναντί τους» αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η πρωτοβουλία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων».

Τα ΜΑΤ απέκλεισαν την πλατεία, σπρώχνοντας και ρίχνοντας χημικά στους κατοίκους που βρέθηκαν εκεί για να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους και το δημόσιο χώρο μετά από τα καλέσματα για καθημερινές κινητοποιήσεις με στόχο να αποτραπούν τα σχέδια τουριστικοποίησης κι αλλαγής του χαρακτήρα της περιοχής.

Τελικά, μέλη συνεργείων του Δήμου Αθηναίων έκοψαν δέντρα στην πλατεία, ενώ μπουλντόζες έκαναν την εμφάνισή τους και φορτηγά μετέφεραν μεγάλους τσιμεντόλιθους και λάμες για την περίφραξη του χώρου.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τον Δήμο Αθηναίων για την επερχόμενη απώλεια δημόσιου χώρου που αναμένεται να επιφέρει η κατασκευή του σταθμού Μετρό στο σημείο αλλά και για τα ευρύτερα πλάνα τουριστικοποίησης κι αλλαγής του χαρακτήρα της περιοχής.