Κύπρος: Φασίστες επιτίθενται σε μετανάστες με την ανοχή της κυβέρνησης

[ ARTI news / Κόσμος / 03.09.23 ]

Λεμεσός: Η φωτογραφία μιας Βιετναμέζας μετανάστριας, μάνας 4 παιδιών, που κλαίει ανάμεσα στα συντρίμμια από τη μικρή της επιχείρηση που διέλυσαν με ρόπαλα και λοστούς οι φασίστες, κάνει το γύρο του κόσμου.

Το ρατσιστικό πογκρόμ στην Κύπρο έδειξε για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο της (ακρο)δεξιάς.

Γιατί είναι γνωστό ότι η δεξιά κυβέρνηση του προέδρου Χριστοδουλίδη ανέχεται τους φασίστες, καθώς δέχεται την άτυπη στήριξή τους στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το ακροδεξιό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), το οποίο δηλώνει «αδελφό» κόμμα με την «Χρυσή Αυγή» στηρίζει το ΔΗΣΥ από την εποχή του τέως προέδρου Αναστασιάδη. Από τότε υπήρξε μια «άτυπη συνεργασία» μεταξύ τους, καθώς το ΕΛΑΜ υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και έτσι το κυβερνών κόμμα μπόρεσε και τον πέρασε από τη Βουλή.

Επιπροσθέτως, η κυπριακή κυβέρνηση, με πρωτοστάτες υπουργούς και στελέχη της, ακόμα και τον ίδιο τον τέως πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη και συχνά τον Αρχιεπίσκοπο, προπαγάνδιζαν τις γνωστές ξενοφοβικές και ρατσιστικές θέσεις, όπως ότι οι μετανάστες: «έρχονται από την Τουρκία βάσει σχεδίου για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό», ότι «είναι (όλοι) παράνομοι», ότι «είναι τρομοκράτες του ISIS», πως «μας κλέβουν τις δουλειές, αυξάνουν την εγκληματικότητα…» κ.ά..

Σ’ αυτό το περιβάλλον, η ακροδεξιά διπλασίασε τις δυνάμεις της στο Κοινοβούλιο και τώρα κάνει ότι έκανε η «χρυσή αυγή» στην Ελλάδα, δρώντας κυριολεκτικά ως παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση. Η διαφορά είναι ότι οι φασίστες του ΕΛΑΜ φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των ρατσιστικών επιθέσεών τους (με την ανοχή κι εδώ της αστυνομίας).

Σήμερα, μάλιστα, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δέχεται πιέσεις από πολλούς πολιτικούς που τον στηρίζουν, για να απελευθερώσει τους φασίστες που έχουν συλληφθεί για τις επιθέσεις.

Οι φασίστες επιτίθενται στους φτωχούς μετανάστες και όχι βέβαια στις γνωστές «χρυσές βίζες», όπου και οι ίδιοι οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους κερδοσκοπούν. Θυμίζουμε την υπόθεση των «Χρυσών Διαβατηρίων», το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο των τελευταίων ετών στην Κύπρο επί προεδρίας Αναστασιάδη, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα  750 σελίδων της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας το 53% περίπου των εκδοθέντων διαβατηρίων ήταν παράνομο και παράτυπο.

Δυστυχώς, η απάντηση στην (ακρο)δεξιά λαίλαπα από την Αριστερά δεν ανταποκρίνεται ιδεολογικά και πολιτικά στις περιστάσεις...