Καταγγελία: Αστυνομικός εξέδιδε και κακοποιούσε 18χρονη

[ ARTI news / Ελλάδα / 10.07.21 ]

Μία νεαρή γυναίκα, 18 ετών, δραπέτευσε σήμερα από το σπίτι όπου την κρατούσε επί ένα μήνα και την εξέδιδε αστυνομικός. Το κορίτσι, αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε καφετέρια. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη. Οι άνθρωποι στην καφετέρια θέλησαν να τη βοηθήσουν. Και το πρώτο τους «σφάλμα», όπως φαίνεται, ήταν να καλέσουν την αστυνομία, τους συναδέλφους του βασανιστή και εκμεταλλευτή της.

Όπως καταγγέλλει η συνήγορός της Αντωνία Λεγάκη το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία παρά τις αυτόφωρες κακουργηματικές κατηγορίες δεν συνέλαβε τον αστυνομικό τον βασανιστή της αλλά απλώς τον προσήγαγε.

Μετά από ώρες, το θύμα οδηγήθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, στην Κηφισίας, αντί να οδηγηθεί σε νοσοκομείο, ιατροδικαστή και να μπορέσει να καταθέσει μήνυση. Όπως τονίζει η κα Λεγάκη: «το γεγονός ότι το 18χρονο θύμα σειράς κακουργημάτων με δράστη αστυνομικό, ταλαιπωρείται από το πρωί, τραυματισμένο και σοκαρισμένο, από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς μέχρι τώρα να έχει μπορέσει να κάνει μήνυση, είναι ξεκάθαρο δείγμα προσπάθειας συγκάλυψης από μέρους της αστυνομίας, που δεν πρέπει να περάσει. Η κοινωνία πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της!».

thepressproject.gr