Και «άχριστοι» και «εχθροί της πίστεως και της πατρίδος»...

[ Κατέ Καζάντη / Ελλάδα / 23.11.18 ]

Ο χωροφύλαξ ξαναχτυπά: νέο, ενδεικτικό της ιδεοληψίας και της αισθητικής του Λενή, καταγγελτικό άρθρο δημοσιεύτηκε (22/11/18) στο romfea.gr, ενδεικτικό της μάχης που σοβεί στο εσωτερικό της εκκλησίας, μάχης που δεν είναι, εννοείται, χθεσινή. Σκληροπυρηνικοί εναντίον διαλλακτικών, σκοταδιστές εναντίον πεφωτισμένων, με τους δεύτερους να κλίνουν συχνά το γόνυ στους πρώτους, φοβούμενοι μην διαταράξουν τις ισορροπίες της ιεραρχίας, σε έναν άνισο πόλεμο, τον οποίον κερδίζει όποιος διαθέτει την πιο βροντερή φωνή.

Ο επί Χούντας ταγματάρχης της χωροφυλακής, λοιπόν, γνωστός για τα αισθήματά του για την Αριστερά –ιστορικές οι δηλώσεις του μετά την τραγωδία των πυρκαγιών για τους «άθεους του ΣΥΡΙΖΑ» που «με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!»-, ξαναχτυπά. Και επισείει τα δέοντα, για μία ακόμη φορά, τώρα επ’ αφορμής της –αναμενόμενης- συμφωνίας κράτους και Εκκλησίας: «Ἡ Πολιτεία, ἀνιστόρητε καί ἄθεε κ. Τσίπρα, ὅσα χρήματα καί ἐάν καταβάλῃ στήν Ἐκ-κλησία, ΔΕΝ ἠμπορεῖ νά ξεχρεώσῃ τό χρέος της πρός τήν Μητέρα καί Τροφό τοῦ Γένους, ἐν ταὐτῷ δέ καί Σώτειρα τοῦ Ἔθνους! (…) ἡ Ἑλλάδα ὀφείλει στήν Ἐκκλησία τήν ὕπαρξη καί τήν ὑπόστασή της! Ἀντιθέτως, ἡ Ἐκκλησία οὐδέν ὀφείλει στήν Πολιτεία, ὅπως ἰσχυρίζονται οἱ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, τ.ἔ. οἱ ἐχθροί καί τῆς Πίστεως καί τῆς Πατρίδος!».

Και αφού δεν λησμονεί να καταφερθεί εναντίον και του «ἱστορικῶς ἀνίδεου καί, ὡς πρός την Όρθοδοξία ἐχθροῦ της, τέως Ὑπουργοῦ κ. Νικ. Φίλη», συνεχίζει, σε συμμοριτοπολεμικό κλίμα: «Δέν θά ἀναφερθοῦμε στίς ἀθλιότητες καί τά ἐγκλήματα τῶν Κομμουνιστῶν κατά τήν διάρκειαν τοῦ Συμμοριτοπολέμου (1946-1949), μόνον καί μόνον διά νά μή προσβάλουμε τήν «φιλοτιμία» τῶν ἀριστερῶν ἀδελφῶν μας, οἱ ὁποῖοι κρατοῦν σήμερα τό πηδάλιο τῆς πολυβασανισμένης Πατρίδος μας.

Πλήν ὅμως, διά νά ἐκτιμήσουν τό μέγεθος τῆς πατρικῆς μας συγκαταβάσεως, μόνον ὡς χαρακτηριστικόν δεῖγμα τῆς μοχθηρότητος τῶν Κομμουνιστῶν κατά τῶν Ὀρθοδόξων Κληρικῶν, θά δημοσιοποιήσουμε, στό τελευταῖο μέρος του παρόντος, τήν βαρβαρική φονική συμπεριφορά τους στήν περίπτωση τοῦ Ἥρωος ἱερέως καί Νεομάρτυρος Παπα-Σκρέκα…».

Το πόνημα, ανάμεσα σε άλλα, θα μπορούσε να καταχωρηθεί στις «καλτ» γραφικότητες, που συνηθίζονται στους δύστροπους καιρούς μας. Αλλά κι αυτό, όπως και άλλα, επιχειρεί να συσσωρεύσει μια νέα καταχνιά πάνω από τον δημόσιο βίο. Κι ενώ το χριστεπώνυμο πλήθος, άλλως πως ο λαός, γνωρίζει τα καμώματα των χρυσοποίκιλτων ράσων και εν πολλοίς αδιαφορεί για τα λεγόμενά τους, ο θόρυβος που κάνουν, ενίοτε, αποτελεί τροχοπέδη για αυτονόητες πολιτικές. Για τις οποίες οι πολίτες είναι παραπάνω από έτοιμοι.

Από κοντά του Καλαβρύτων, και η δεξιά του Κυρίου: στο ίδιο σάιτ, η Έλενα Ράπτη, βουλεύτρια Α΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., απευθύνεται στον πρωθυπουργό, ομοίως με άρθρο, υπό τον τίτλο «Η συμφωνία ενός άχριστου* Πρωθυπουργού», όπου άχριστος, ο μη έχων χρίσμα και, κατά την υποσημείωση του άρθρου, «αχριστία - [άχριστος]: Το να μην πιστεύει κάποιος στο Χριστό». 

«Χωρίς καμία συστολή επιδιώκετε να απαξιώσετε ηθικά το ρόλο του κλήρου και να στρέψετε την κοινωνία κατά της Εκκλησίας» λέει η βουλεύτρια, δηλώνοντας ειρωνικά: «Ελπίζοντας ότι δε χαλάει τα σχέδιά σας κύριε Πρωθυπουργέ, τόσο εγώ, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είμαστε χριστιανοί».

Έτσι, αξιωματική αντιπολίτευση και υπερσυντηρητικοί ιεράρχες, προσπαθώντας –επί ματαίω- να επηρεάσουν το χριστεπώνυμο πλήθος, σέρνουν  το πολιτικό σκηνικό ολοένα και δεξιότερα. Δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στον καθένα που, με τον παραληρηματικό του λόγο, υποκινεί φασίζουσες ή ρατσιστικές συμπεριφορές.

«Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν συναινέσει η ιεραρχία», δηλώνει τώρα, σχετικά με τη συμφωνία κράτους–Εκκλησίας,  ο Ιερώνυμος. Αλλά από το πώς εννοεί τελικά τη συναίνεση, θα κριθεί και το αν θα υποκύψει ή όχι. Και αν θα πάρουν, επιτέλους, ή όχι, κεφάλι οι πρωτοπόροι της Ορθοδοξίας της καταλλαγής, εάν υπάρχουν τέτοιοι.