Και για τις εκρήξεις φταίνε οι άλλοι!

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 28.07.23 ]

Τέμπη, Αγχίαλος, Ρόδος, Κάρυστος, Κέρκυρα, παντού, από τύχη ζούμε όσοι επιζούμε.

Αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση για όλα ευθύνονται οι… άλλοι. 

Πρώτα έφταιγε η Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν καθάριζε τα ξερά χόρτα. Τώρα φταίει το κράτος.

Στην πρώτη περίπτωση κατακάηκε η Ρόδος και η Κέρκυρα, τα βασικά κέντρα της εθνικής μας μονοκαλλιέργειας, του τουρισμού. Στην δεύτερη περίπτωση ανατινάχθηκε το κέντρο της εθνικής μας άμυνας, η αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου.

Η απόσειση των ευθυνών είναι η βασική προτεραιότητα της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εντεταλμένος στην ΕΡΤ Ζούλας καθυστέρησε την μετάδοση του βίντεο με την πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο προκειμένου να ετοιμαστεί η «κυβερνητική απάντηση», να οργανωθεί το περίφημο damage control εκ μέρους του Μαξίμου.

Τα περισσότερα κανάλια και εφημερίδες γράφουν, σήμερα, για «ευθύνες του κράτους».

Η Καθημερινή γράφει στο κύριο άρθρο της για «ανετοιμότητα του κράτους» και πως η ασφάλεια της χώρας «κρέμεται σε μια κλωστή» με ευθύνη πάντα του… κράτους, αυτής της μεγάλης ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ.

Στα «Νέα» αρθρογράφος σημειώνει πως «το κράτος χθες έμεινε σοβαρά εκτεθειμένο»! Το κράτος λοιπόν φταίει. Μόνο το κράτος. Μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο οι άλλοι. Η μετάθεση ευθυνών είναι πλέον κυβερνητικό habitus.

Για τις  φωτιές φταίνε οι εμπρηστές, μπορεί και… Τούρκοι σαμποτέρ, για την τραγωδία στα Τέμπη οι ελεγκτές, όχι ο Καραμανλής, για την ανεργία οι άνεργοι, για την προσφυγιά οι πρόσφυγες, για την πτώση της γέφυρας στην Πάτρα οι… Ρομά, για την πτώση του καναντέρ τα πουρνάρια κι ο καπνός, για τις εκρήξεις πυρομαχικών το... κράτος…

Η Ν. Αγχίαλος, το κέντρο της εθνικής άμυνας τινάχθηκε στον αέρα και  φταίει το… κράτος, αυτή η μεγάλη αφαίρεση, όχι κάποιος συγκεκριμένος, όχι η κυβέρνηση, όχι ο Μητσοτάκης.

 Τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής προπαγάνδας παράγουν και πάλι «το αληθές και το ψευδές», την μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, τα άτομα, και ποτέ ο υψηλός θύτης, ποτέ ο… Μωυσής. Ενίοτε όταν το πράγμα είναι οφθαλμοφανές, η αλήθεια καλύπτεται με μια μεγάλη αφαίρεση, όπως είναι το ΚΡΑΤΟΣ ή η... Τουρκία, ή η... κακούργα κοινωνία!