Η «Μέθη» του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

[ ARTI news / Ελλάδα / 16.07.20 ]

«Μέθη» έτσι χαρακτηρίζει την πολιτική συμπεριφορά του υπουργού Αστυνομικής Βίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Μ. Μητσός από τη στήλη του στα φιλοκυβερνητικά «ΝΕΑ».

«Από τα παρεπόμενα της μέθης απειλείται» η κυβέρνηση, γράφει ο αρθρογράφος, φωτογραφίζοντας τον Μ. Χρυσοχοΐδη (το σκίτσο του οποίου εικονογραφεί στο σχόλιο).

Ο υπουργός δεν βλέπει την πραγματικότητα, την αστυνομική βία, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ, γράφει ο Μητσός, χαρακτηρίζοντας ως «μέθη» αυτή τη στάση, την οποία εμείς περιγράψαμε ως κακοήθη ναρκισσισμό(ο όρος είναι δόκιμος στην ψυχιατρική), και πλήττει πολιτικούς που έχουν «μεθύσει» από την εξουσία τους. Παράδειγμα τέτοιου νάρκισσου θεωρείται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ναρκισσισμού αυτού είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης. Η αδυναμία δηλαδή να μπεις στη θέση του άλλου, να τον ακούσεις, να τον καταλάβεις. Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν αντιλαμβάνεται την αγριότητα της αστυνομικής βίας. Θεωρεί «κακούς» τα παιδιά με τις πέτρες και τον ΣΥΡΙΖΑ, που χτυπούν τους… αθώους ρόμποκόπ του. Αυτή είναι θεμελιώδης στρέβλωση της πραγματικότητας. Βέβαια, τώρα δέχεται πολιτική πίεση και εκ των έσω, όπως είναι ο φιλοκυβερνητικός Τύπος. Αλλά η όποια υπαναχώρηση του Χρυσοχοΐδη θα τον αποδομήσει πλήρως, καθώς δεν είναι απολύτως τίποτα χωρίς τον ναπολεόντειο ναρκισσισμό του. Όμως σημασία έχει να σταματήσει η αστυνομική αγριότητα και αυθαιρεσία, γι’ αυτό πρέπει να φύγει επειγόντως ο Χρυσοχοΐδης. Αυτό εμμέσως πλην σαφώς ζητάει και ο Μητσός

Και μια παρατήρηση για τον Μ. Μητσό. Ο καλός δημοσιογράφος μπέρδεψε τον πατέρα με τον γιο, τον Γιάννη με τον Βασίλη Μάγγο. Ανθρώπινο θα πει κανείς. Όμως και τα λάθη μερικές φορές «σημαίνουν»…

ΓΧΠ

*Η φωτογραφία από τις συνεχιζόμενες δολοφονικές αγριότητες της αστυνομίας χθες στην ΑΣΟΕΕ