Η καταδίκη των εμπρηστών της Μόριας

[ ARTI news / Ελλάδα / 14.06.21 ]

Σε δέκα χρόνια καταδικάστηκαν οι τέσσερις Αφγανοί που κατηγορήθηκαν για τον εμπρησμό του κολαστήριου της Μόριας.

Όλοι ομολογούν -κρατούντες και μη- πως το στρατόπεδο της Μόριας ήταν όνειδος για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Κι όμως καταδίκασαν τους πρόσφυγες χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό της μετεφηβικής ηλικίας. Είχε προηγηθεί η ομοίως βαριά καταδίκη δύο ανηλίκων προσφύγων τον Μάρτιο.

Είναι φανερό λοιπόν ότι σ’ αυτόν τον κόσμο δεν καταδικάζεται η “κόλαση” αλλά οι κολασμένοι που σηκώνουν κεφάλι, που αντιδρούν.

Εγκληματίες αυτοί που έκαψαν τη «Ντροπή» της Μόριας. Εγκληματίες οι κολασμένοι που έβαλαν φωτιά στην κόλασή τους. Εγκληματίες αυτοί που αντί να σαπίσουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, γιατί περί αυτού πρόκειται, του έβαλαν φωτιά. Τώρα τους καταδίκασαν να σαπίσουν σε μια άλλη φυλακή. Προς γνώση και παραδειγματισμό.

Μόνο που οι “κολασμένοι” δεν έχουν να χάσουν τίποτα, πάρεξ την κόλασή τους. Γι’ αυτό θα συνεχίσουν να βάζουν φωτιές, ακόμα και αν καούν και οι ίδιοι. Έτσι κι αλλιώς καμένοι είναι.

Κάποιοι απ’ αυτούς θα εξωθούνται στην παραβατικότητα, ή στη βαριά εγκληματικότητα. Αυτός είναι ο μόνος χώρος που τους επιτρέπει η καθεστηκυία τάξη να επιβιώνουν, χρησιμοποιώντας τους για τη “βρώμικη” δουλειά... 

ΓΧΠ