Το βραβείο στην «Εξουσία του Σκύλου» και η... χειρονομία για τον Πούτιν

[ ARTI news / Κόσμος / 14.03.22 ]

«Η Εξουσία του Σκύλου» ήταν η ταινία που κέρδισε στα Βραβεία BAFTA. Μια ταινία βίας, μίσους και εκδίκησης, ενταγμένη πλήρως στη συγκυρία του πολέμου.

Εναρμονισμένη με το κλίμα αλληλεγγύης στην Ουκρανία η απαστράπτουσα παρουσιάστρια σήκωσε το μεσαίο της δάκτυλο, δείχνοντας τον Πούτιν. «Η χειρονομία πάει στον Πούτιν», είπε η Ρέμπελ Γουίλσον!

Κατόπιν τούτου, ένα δυναμικό... κίνημα ειρήνης φαίνεται να αναπτύσσεται στα διάφορα σόου ανά τον πλανήτη, όπου διάσημες περσόνες με πανάκριβες τουαλέτες υψώνουν το μεσαίο τους δάχτυλο, φοβερίζοντας τον Ρώσο δικτάτορα! 

Πέραν τούτου, οι μεγάλοι νικητές των 75ων βραβείων BAFTA -η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (13.03.2022) με παρουσία κοινού στο Royal Albert Hall του Λονδίνου- ήταν η «Η Εξουσία του Σκύλου» και το «Dune». Η  ταινία «Η Εξουσία του Σκύλου» σε σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον κέρδισε τα βραβεία «Καλύτερης Ταινίας» και «Καλύτερης Σκηνοθεσίας». Το «Dune» σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ κυριάρχησε με πέντε BAFTA στις κατηγορίες «Σκηνικά», «Εφέ», «Φωτογραφία», «Μουσική» και «Ήχος».