Η ελπίδα...

[ ARTI news / Κόσμος / 10.11.20 ]

Δημήτρης Υάκινθος (Fb)

"Θα γυρίσουμε πίσω και θα είμαστε εκατομμύρια"

είχε πει ο Έβο Μοράλες, ο Ινδιάνος Πρόεδρος της Κολομβίας, παίρνοντας το δρόμο της εξορίας, ένα χρόνο πριν, Νοέμβρη 2019, ύστερα από το αμερικανοκίνητο ακροδεξιό πραξικόπημα στη χώρα του.

Hecho Millones!!!

Και εχθές γύρισε και ήταν εκατομμύρια!

Έφυγε από την Αργεντινή, όπου φιλοξενούνταν εξόριστος και συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αργεντινής έφτασε με τα πόδια στα σύνορα των δύο χωρών, εκεί που τον περίμεναν οι δικοί του άνθρωποι, αυτοί, που απέκτησαν πρόσωπο και φωνή χάρη σε αυτόν, το αόρατο 60% του πληθυσμού.

Και τον συνοδεύουν, μαζί με τους εργάτες από όλες τις ενώσεις, στην θριαμβευτική επιστροφή του στην Λα Παζ, μετά την σαρωτική νίκη του κόμματός του στις εκλογές.

Το λες και Εκδίκηση της Γυφτιάς, μια που οι αυτόχθονες Ινδιάνοι, αντιμετωπίζονται, ως Γύφτοι (κατά τα ελληνικά πρότυπα) από την κυρίαρχη κοινωνική και οικονομική ελίτ των λευκών κατοίκων, που δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 15% του πληθυσμού.

Μέσα σε αυτή την καταχνιά, που έχει καλύψει τον πλανήτη ολόκληρο και εν μέσω βίαιων πισωγυρισμάτων, που επιχειρούν οι κυρίαρχοι, σε όλα τα επίπεδα, όλο αυτό το πολύχρωμο πανηγύρι της χαράς και της αξιοπρέπειας φέρνει ένα χαμόγελο στα χείλη.

Δεν ήταν, ούτε είναι η Επανάσταση, που ονειρευόμαστε.

Δίνει όμως ελπίδα!

Γιατί όταν ο λαός θέλει, τότε ο λαός μπορεί!