Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την… Αυστρία

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 21.07.23 ]

Η είδηση που προβάλλεται είναι ότι δύο Ελληνίδες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες, χωρίς όμως να επισημαίνεται ότι αυτό έγινε με τα χρώματα της Αυστρίας.

Δεν αναφέρεται ότι οι ελληνοπούλες αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν και να εκπροσωπήσουν άλλη χώρα λόγω της άδικης αντιμετώπισης και της αναξιοκρατίας στη δική μας χώρα.

Ναι, έφυγαν από την Ελλάδα της αναξιοκρατίας και του βύσματος και έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες.

Αναφέρομαι στις αδερφές Άννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή από το Βόλο, οι οποίες κατέκτησαν την πρώτη θέση του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο καλλιτεχνικής κολύμβησης με τα χρώματα της Αυστρίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διαβάζω τα λόγια των τριών κοριτσιών (υπάρχει και τρίτη -είναι τρίδυμες- ομοίως αθλήτρια) στο Magnesianews*:

«…η ελληνική πλευρά(σ.σ. δηλαδή η Ελλάδα) δεν σας συμπεριφέρθηκε σωστά;» ρωτάει ο δημοσιογράφος.

Άννα-Μαρία: «Αυτός ήταν ο λόγος που φύγαμε ξεκάθαρα και μόνο».

Ειρήνη: «Υπήρχαν θέματα αξιοκρατίας. Ήμαστε τρία χρόνια στην Εθνική Ελλάδας. Ηλικιακά ήμασταν και στις Κορασίδες και στις Νεάνιδες και στο Πανευρωπαϊκό με την ομάδα των Γυναικών. Ήταν ξεκάθαρα θέμα αξιοκρατίας, αντιμετώπισης, όντας και πέντε συνεχόμενα χρόνια «χρυσές» στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Πρώτα με τον ΟΥΚ Βόλου, στο Γυμνάσιο με την Αργυρούπολη και στα 15 μας με τον Νηρέα Χαλανδρίου».

«Όταν αρχίσαμε βασικά να έχουμε προβλήματα με την Εθνική Ελλάδας μας είχε πει η μητέρα μας ότι υπάρχουν διάφοροι δρόμοι. Είτε μπορούσαμε να σταματήσουμε εφόσον δεν αντέχουμε αυτήν την αντιμετώπιση και την αδικία θα πω, είτε θα συνεχίσουμε έστω και αν είναι άδικο, είτε θα κοιτάξουμε κάτι άλλο. Οπότε ήταν κοινή η απόφαση».

«Την αξιοκρατία που δεν βρήκατε στην Ελλάδα τη βρήκατε στην Αυστρία;» ξαναρωτά ο δημοσιογράφος.

Όλες μαζί: «Ναι»!

Ποιος αλήθεια θα μιλήσει για τη «βία της αδικίας» εναντίον αυτών των παιδιών που τα ανάγκασε να ξενιτευτούν; Κανείς. Οι «πατριώτες» κυβερνώντες θα λουφάξουν ξανά πίσω από το «τείχος του Έβρου», ενώ τα πετσωμένα μίντια θα μιλήσουν για «πικραμένους» και εξαιρέσεις! Κι εμείς θα βλέπουμε τα παιδιά μας να ξενιτεύονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, χωρίς καμία αντίδραση...

*https://magnesianews.gr/athlitismos/aderfes-alexandri-oi-tridymes-voliotisses-anazitisan-ena-kalytero-athlitiko-mellon-stin-aystria.html