Γεωργία Μπίκα: «...τα χρήματα... μπορούν να καλύψουν την όποια βρωμιά» όχι την αλήθεια μου

[ ARTI news / Ελλάδα / 17.05.22 ]

 Απογοήτευση προκάλεσε στην Γεωργία Μπίκα η πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για απαλλαγή του 27χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της.

H εισαγγελική λειτουργός απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όσα έγιναν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης και λέει ότι η Γεωργία προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Προτείνει έτσι την απαλλαγή του 27χρονου, εις βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Γεωργία Μπίκα γράφει: «Διαπιστώνω ότι τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια “βρωμιά” της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου». Και συνεχίζει: «Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα… υπάρχει κάτι όμως που παλεύω να πάρω πίσω, είναι το σώμα και η ψυχή μου που εγκλωβίστηκαν την ημέρα εκείνη».

Σε δεύτερη ανάρτησή της, η Γεωργία σημειώνει: «Δεν είμαι μόνο η Γεωργία του Λαγκαδά. Είμαι η γυναίκα Γεωργία η οποία διεκδικεί το δίκιο και την αξιοπρέπειά της. Ο δεύτερος βιασμός εκείνος της αμφισβήτησης είναι εξίσου οδυνηρός. Θα τον αντιμετωπίσω όμως όπως και τον πρώτο με μια διαφορά: Με τις αισθήσεις μου και τα μάτια μου ανοιχτά. Με την δική σας αγάπη και συμπαράσταση, γιατί όλοι εσείς είσαστε η δική μου μεγάλη οικογένεια».