Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους

[ ARTI news / Κόσμος / 01.05.23 ]

Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική Μακρόν και την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς.

550.000 χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα εκτιμά η συνδικαλιστική οργάνωση CGT.

Τα ματ του Μακρόν, βέβαια, οι νταήδες μπάτσοι (CRS και BRAV-M), οι σαδιστές φασίστες χτύπησαν και πάλι.

Στο Παρίσι, στο ύψος του δημαρχείου του 11ου διαμερίσματος , οι μπάτσοι έκλεισαν τη λεωφόρο Βολταίρου για να διαλύσουν τη διαδήλωση. Και σε άλλες γαλλικές πόλεις οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής ασκούν άγρια βία.

Όταν όμως στο δρόμο κατεβαίνουν ολόκληρες οικογένειες που κρατούν πλακάτ που γράφουν «επανάσταση», τότε καμία βία δεν μπορεί να καταστείλει τους ξεσηκωμένους.  

Στη φωτογραφία βλέπουμε μια ολόκληρη οικογένεια που πήγε στην Place de la République την αφετηρία της σημερινής διαδήλωσης. Η Μαρί, μια 44χρονη νοσοκόμα, διαδηλώνει με το σύντροφό της και τα τρία τους παιδιά ηλικίας 18, 16 και 10 ετών. «Ήταν σημαντικό για εμάς να έρθουμε ως οικογένεια, εξηγεί, για να τους δείξουμε τι μπορούν να πετύχουν άνθρωποι με κίνητρα και αποφασιστικότητα. Το μεγαλύτερο παιδί κρατάει το οικογενειακό πλακάτ που γράφει: «Ο Μακρόν λέει «start-up έθνος», εμείς απαντάμε: επανάσταση».

*Η φωτογραφία από τη Le Monde