Γάζα: ομαδικοί τάφοι, ξεσηκωμός στις ΗΠΑ και μαύρη προπαγάνδα

[ ARTI news / Κόσμος / 24.04.24 ]

*Στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, οι καταλήψεις διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ αυξάνονται. Στο Κολούμπια, στο Γέιλ, στο Μπέρκλεϊ, παντού γίνονται καταλήψεις (φοιτητικές κατασκηνώσεις) και διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γάζα και για ελεύθερη Παλαιστίνη.

*Την ίδια στιγμή, η αμερικανική Γερουσία εγκρίνει μεγάλη χρηματοδότηση του Ισραήλ, κάνοντας τον γερουσιαστή Bernie Sanders να λέει ότι «Είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία…» καθώς τα δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο του Νετανιάχου εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

*Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δηλώνει «συγκλονισμένος» από τις αναφορές για «μαζικούς τάφους» που βρέθηκαν στα νοσοκομεία Nasser και al-Shifa της Γάζας μετά από τις ισραηλινές επιδρομές. Πολλοί νεκροί βρέθηκαν γυμνοί και με τα χέρια δεμένα. Μεταξύ των νεκρών είναι ηλικιωμένοι, γυναίκες και τραυματίες.

*Και η προπαγάνδα καλά κρατεί:

Οδηγία των New York Times που διέρρευσε συστήνει στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας να περιορίσουν τη χρήση των όρων “γενοκτονία” και “εθνοκάθαρση” και να “αποφεύγουν” τη χρήση της φράσης “κατεχόμενα” όταν αναφέρονται σε παλαιστινιακά εδάφη. Αν και η οδηγία παρουσιάζεται ως ένα περίγραμμα για τη τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε θέματα σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, οι εργαζόμενοι των Times  θεωρούν ότι η εφημερίδα ευνοεί το αφήγημα των Ισραηλινών.

*Η Google απέλυσε και άλλους 20 εργαζόμενους (πάνω από 50 απολύθηκαν την τελευταία εβδομάδα) μετά τις διαμαρτυρίες για το συμβόλαιο Project Nimbus, ενός συμβολαίου ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που πραγματοποιείται από κοινού με την Amazon και χρησιμοποιείται από τον ισραηλινό στρατό εναντίον των Παλαιστινίων…