Βόλος: Μεγάλη διαδήλωση για τον Βασίλη Μάγγο

[ ARTI news / Ελλάδα / 15.10.22 ]

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη», «ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων βασανιστών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών» και «αγώνας για τη γη και την ελευθερία εναντία στης φύσης της λεηλασία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην μεγάλη διαδήλωση που έγινε στον Βόλο, ενάντια στην απόπειρα συγκάλυψης της κρατικής δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου.
Στην ομιλία του στη διαδήλωση ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, τόνισε: «Είμαστε εδώ σήμερα άνθρωποι αλληλέγγυοι από όλη την Ελλάδα για να καταγγείλουμε την υπόθεση συγκάλυψης του Βασίλη Μάγγου. Καταγγέλω ευθέως ότι δύο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση στέλνοντας στα μαλακά τρεις από τους αστυνομικούς και όχι όλους στερώντας μας το δικαίωμα να εκδικαστεί η δική μας μήνυση.

»Δεν θα μας δοθεί το δικαίωμα να φτάσουμε στο δικαστήριο και να υποστηρίξουμε το δίκιο μας. Δυστυχώς, δύο εισαγγελείς, οι οποίοι απέρριψαν τις ενστάσεις μας για να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας, μετατρέπουν εμάς τους γονείς από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες μιας δίκης παρωδία στην οποία. Εγώ το θεωρώ ιεροσυλία».