Βερολίνο: Επιτέθηκαν σε εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο

[ ARTI news / Κόσμος / 13.07.21 ]

Επίθεση δέχθηκε στο σπίτι του στο Βερολίνο, ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Erk Acarer, που έγραψε πρόσφατα για την διαφθορά στην κυβέρνηση και το AKP, το κόμμα του Ερντογάν. 

 Στις 7 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος Erk Acarer δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα στο σπίτι του: «Ήταν οπλισμένοι, αλλά καθώς παρενέβησαν γρήγορα πολλοί άνθρωποι δεν είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους», μαρτυρεί ο δημοσιογράφος, που νοσηλεύτηκε για σύντομο χρονικό διάστημα.

"Το μήνυμα είναι σαφές. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το κράτος έχει μακρύ χέρι και ότι με τη βοήθεια εγκληματιών που χρηματοδοτεί, είναι σε θέση να χτυπήσει ελεύθερα στην καρδιά της Ευρώπης, σε μια μεγάλη μητρόπολη, όπως το Βερολίνο, επιτίθεται σε έναν δημοσιογράφο στο το σπίτι του" γράφει η εφημερίδα Özgür Politika. 

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς οργανώθηκαν αυτοί οι κακοποιοί στη Γερμανία, πώς ήταν οπλισμένοι για να πολεμήσουν τους Κούρδους, τους Αλέβι (μια ετερόδοξη θρησκευτική μειονότητα), την αριστερά, τους σοσιαλιστές και τους αντιπάλους τους κάθε είδους », συνεχίζει η Özgür Politika.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου από διαδήλωση γυναικών στην Τουρκία