Αυτός είναι ο καπιταλισμός, τι δεν καταλαβαίνεις;

[ ARTI news / Κόσμος / 01.04.20 ]

Συμβαίνει στην πλανητική υπερδύναμη, στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου, στις ΗΠΑ, στο περίφημο Λας Βέγκας, όπου οι αρχές πέταξαν έξω από έναν καταφύγιο εκκλησίας 500 άστεγους μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κοροναϊού. Τους πέταξαν κυριολεκτικά σ’ ένα πάρκινγκ, χωρίς τίποτα. Μιλάμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την πατρίδα του καπιταλισμού.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Όπως μεταδίδει το CNN, οι αρχές μη έχοντας κλειστό χώρο να τους βάλουν, εγκατέστησαν πολλούς από αυτούς σε ανοικτό πάρκινγκ ενός συνεδριακού κέντρου! Τους έβαλαν να κοιμούνται μέσα στο κρύο σε ένα πάρκινγκ με μόνη προφύλαξη να είναι σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον! 

Αυτός είναι ο καπιταλισμός, τι δεν καταλαβαίνεις;

Όμως και στις πιο αντίξοες συνθήκες η ανθρωπιά θα βρει χώρο να εκδηλωθεί. Φοιτητές Ιατρικής από Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Νεβάδα πήγαν επί τόπου και έκαναν κάποιες εξετάσεις στους ανθρώπους αυτούς. Τους θερμομέτρησαν και τους έδωσαν φάρμακα που είχαν ανάγκη. Κάποιοι άλλοι έφεραν στρώματα για να μην ξαπλώνουν οι άνθρωποι στο παγωμένο τσιμέντο.