Από την Ουκρανία στην Ταϊβάν: Ένα τσιγάρο δρόμος…

[ Κώστας Κάππας / Κόσμος / 23.09.22 ]

Σαφείς αιτίες, κατασκευασμένες αφορμές:

· Οι ΗΠΑ έχουν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα που παράγει δολάρια χωρίς κανένα αντίκρισμα. Το γουάν παίρνει σιγά–σιγά την πρωτοκαθεδρία κλονίζοντας σοβαρά την αμερικανική παγκόσμια οικονομική κυριαρχία. Επιπλέον οι κινέζοι κατέχουν τεράστιο τμήμα από το χρέος της Αμερικής.

· Οι G7 (οι 7 πλουσιότερες χώρες του κόσμου: Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, ΜΒ, Ιαπωνία, Καναδάς, Ιταλία) αντιπροσωπεύουν λιγότερο από 0,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) περισσότερο από 3 δισεκατομμύρια. Φαίνεται ότι σύντομα το γουάν, οι BRICS, οι απεριόριστες πηγές τους και η τεράστια εσωτερική αγορά τους θα είναι το μέλλον και το δολάριο και οι G7 το παρελθόν...

· ΠΡΕΠΕΙ (κατά τους αμερικανούς) η Κίνα να υποχωρήσει και ει δυνατόν να καταρρεύσει άμεσα. Πως;

· Οικονομικά, δημιουργώντας οι δυτικοί καπιταλιστές στον Τρίτο Κόσμο και αλλού (π.χ. Τουρκία) “μικρές Κίνες” με φτηνό εργατικό δυναμικό. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουν τους μεγαλοεπενδυτές να εγκαταλείψουν την Κίνα για πιο συμφέροντα σκλαβοπάζαρα (ήδη οι G7 δέσμευσαν σε πρώτη φάση 600 δις γι’ αυτόν τον σκοπό).

· Πολιτικά/στρατιωτικά με τεχνητή όξυνση. Η Ταϊβάν ΕΙΝΑΙ κινεζικό έδαφος. Απλά ο Τσιανγκ Κάι-Σεκ, σφαγέας του κινεζικού λαού, κυνηγημένος από τον Μάο Τσε Τουνγκ, το 1949 κατέφυγε στην Ταϊβάν, μαζί με δύο εκατομμύρια Κινέζους εθνικιστές, κάτω από αμερικανική προστασία. Εκεί αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Εθνικιστικής Κίνας. Η Ταϊβάν στον ΟΗΕ είναι αναγνωρισμένη ως τμήμα της Κίνας με ειδικό καθεστώς. Τα πρόσφατα μπες–βγες των αμερικανικών πλοίων στην κινεζική θάλασσα και η ταυτόχρονη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι στο νησί (χωρίς να ενημερωθεί η επίσημη Κίνα, επιδιώκοντας έτσι μια έμμεση αναγνώριση της Ταϊβάν ως ανεξάρτητη οντότητα) είχαν ακριβώς σκοπό να προκαλέσουν την Κίνα, να γίνει διεθνές διπλωματικό επεισόδιο ή καλύτερα θα ήταν θερμό επεισόδιο, καταδίκες στον ΟΗΕ, οικονομικό μποϋκοτάζ κ.λπ. Πρέπει, πάση θυσία, η Κίνα να γίνει η νέα Ρωσία και η Ταϊβάν η νέα Ουκρανία!

· Για να φτάσουμε ως εδώ (αλλά και η περαιτέρω όξυνση στο άμεσο μέλλον που έχει προετοιμαστεί από τις ΗΠΑ) έπρεπε να αδυνατήσουν τα στηρίγματα της Κίνας και ιδίως η Ρωσία, τροφοδότης της πρώτης σε ενέργεια, μεταλλεύματα, τρόφιμα, αλλά και στρατιωτικός σύμμαχος. Πως; ΝΑΤΟ και Ουκρανία…

· Παρά τις υποσχέσεις των δυτικών ιμπεριαλιστών για πάγωμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ την δεκαετία του 90, δεκατέσσερις (14!) νέες χώρες μπήκαν στην Συμμαχία περικυκλώνοντας την Ρωσία. Η 15η η Ουκρανία, υποσχέθηκε να τοποθετήσει και πυρηνικά στο έδαφός της, μόλις 430 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα.

· Την Ουκρανία ετοίμασαν προσεκτικά οι Δυτικοί: Φασιστικό πραξικόπημα το 2014 κατά του εκλεγμένου προέδρου, σφαγή 14.000 ρωσόφωνων στο Ντονμπάς από τους Ναζί του Αζόφ (2014 – 2021), τρομοκρατία σε όλη την επικράτεια (αποκορύφωμα, οι ναζί έκαψαν ζωντανούς 110 εργάτες στο κτίριο των Συνδικάτων στο Κίεβο), τοποθέτηση στην εξουσία ενός ανδρείκελου ονόματι Ζελένσκι.

· Αναμενόμενη επίθεση της Ρωσίας. Το επιτελείο των αμερικανών με θλιβερούς κομπάρσους τους ευρωπαίους ηγέτες ανταπαντά με στρατηγικό στόχο να καταρρεύσει σε όλα τα μέτωπα (οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό) ο σύμμαχος της Κίνας για να ακολουθήσει το τελικό κτύπημα στην τελευταία.

· Οικονομικό/Πολιτικό Μέτωπο. Η Δύση τροφοδοτεί την Ουκρανία με όπλα, συντηρώντας έναν διαρκή πόλεμο φθοράς για την Ρωσία, επιδιώκοντας την κατάρρευση της οικονομίας της και ευτελές ρούβλι. Οι αμερικανοί υλοποιούν το όνειρό τους να ξηλώσουν τους ρωσικούς αγωγούς αερίου και να πωλούν στην Ευρώπη το πέντε φορές πιο ακριβό δικό τους αέριο. Οι δυτικοί μποϋκοτάρουν τις εξαγωγές/εισαγωγές της Ρωσίας, παγώνουν τραπεζικούς λογαριασμούς, διώχνουν επιχειρήσεις, εργαζόμενους από όπου μπορούν. Στους διεθνείς οργανισμούς γίνεται προσπάθεια να αποβληθεί η Ρωσία ή τουλάχιστον να γίνει παρίας. Στο μέτωπο του πολέμου ο κύριος ηττημένος είναι η Αλήθεια. Ποιος θα ξεχάσει την Λουντμίλα Ντενισόβα (υπεύθυνη Επίτροπο της Ουκρανίας για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και τα τερατώδη ψέματά της για βιασμούς βρεφών και άλλες άρρωστες φαντασιώσεις της; Ποιος θα πεισθεί ότι οι Ρώσσοι ρίχνουν πυραύλους στον …εαυτό τους στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια;

· Κοινωνικό/Πολιτιστικό Μέτωπο. Αναρωτιέται κανείς: Τι φταίει “η Λίμνη των Κύκνων” και ο Τολστόι και εξοβελίζονται στο πυρ το εξώτερον από τα θέατρα και τα βιβλιοπωλεία της Δύσης; Τι φταίει η ομάδα χόκεϋ του Βλαδιβοστόκ και δεν της δίνουν βίζα να παίξει στον Καναδά; Δεν είναι απλή ηλιθιότητα και λύσσα των Δυτικών ιμπεριαλιστών όπως ειπώθηκε. Είναι “αισχρά σοφό” το τσουβάλιασμα Πούτιν, σημερινή Ρωσία, Λένιν, κομμουνισμός, ΕΣΣΔ, τσαρική Ρωσία, Ντοστογιέφσκι, σλαβική ταυτότητα, Σιβηρία και ότι άλλο παραπέμπει αλλά και γιγαντώνει την εικόνα της “ρωσικής αρκούδας”. Πρέπει να ξεριζωθεί από την συνείδηση των πολιτών της Δύσης οποιαδήποτε σύνδεση τους με την κουλτούρα της Ρωσίας. Το μήνυμα των δυτικών κέντρων επηρεασμού της κοινής γνώμης προς τους πολίτες της Δύσης είναι: “Μην επικεντρώνεστε σε κάποια επιτεύγματά τους - συγγραφείς, μπαλέτα, αθλητικές επιδόσεις. Μην ασχολείστε εάν έριξαν τον Τσάρο, πήγαν στο Διάστημα, είχαν δωρεάν θέρμανση και σίγουρη δουλειά. Μην πονοκεφαλιάζετε να καταλάβετε που διαφέρει πολιτικά ο Πούτιν, ο Γκορμπατσώφ και ο Λένιν. Είναι εσωτερικά τους ιστορικά μπερδέματα. Η χώρα αυτή πάντα ήταν και είναι σε άλλον πλανήτη, όχι στον δικό μας. Προσοχή, μακριά από κάθε επαφή με αυτούς τους σλάβους, θέλουν να μολύνουν τον δυτικό πολιτισμό μας και ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό”. Θυμίζει αρκετά τις θεωρίες των ναζί για τους πρόσφυγες στα σύνορα της Ευρώπης και βολεύει στην πλύση των εγκεφάλων μας.

Ο άνεμος της Ιστορίας λυσσομανά στις μέρες μας και το καινούργιο ξεπηδά με τις οδύνες της γέννας να είναι έντονες. Οι BRICS δεν είναι Ρομπέν των Δασών και οι G7 δεν θα παραδώσουν τα ηνία εύκολα. Στην οικονομική, στρατιωτική και κοινωνική λαίλαπα που έρχεται, οι λαοί είναι υποχρεωμένοι ιστορικά να γίνουν πρωταγωνιστές, για να μην συνθλιβούν στις νέες Συμπληγάδες.

[Το σημείωμα αυτό είναι εμπνευσμένο από την εξαιρετική συνέντευξη του Γιώργου Παπασωτηρίου στο Militaire, “Πρόβα τζενεράλε η Ρωσία, στόχος των ΗΠΑ η Κίνα”, ARTI news / Κόσμος / 30.07.22 ]