Από την 'Εφη Τσιχλάκη στην Γεωργία Μπίκα

[ ARTI news / Ελλάδα / 25.05.22 ]

Το 2016 η 47χρονη Έφη Τσιχλάκη κακοποιήθηκε και δολοφονήθηκε από τον 55χρονο σύζυγο της, οργανωμένο χρυσαυγίτη και σωματοφύλακα "επωνύμων". Το 2017 στο ΜΟΔ Ρεθύμνου οι ένορκοι αποφάνθηκαν πως η Έφη αυτοκτόνησε, παρά την προφανή ύπαρξη στοιχείων που αποδείκνυαν ότι πρόκειται για γυναικοκτονία, και αθώωσε τον 55χρονο. 

To 2022, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης επέβαλλε στον 55χρονο κάθειρξη οκτώ ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όπως γράφει ο οπλουργός Γιάννης Τσιάμπας στην έκθεση του, η 47χρονη όχι μόνο δολοφονήθηκε, αλλά στην τραγική αυτή ιστορία υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία φανερώνουν πως η σκηνή του εγκλήματος αλλοιώθηκε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Κι όμως ο δολοφόνος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί.

Η Γεωργία Μπίκα και ο δικηγόρος της υποστηρίζουν, ομοίως, ότι τα στοιχεία του βιασμού του κοριτσιού  έχουν αλλοιωθεί (διαγράφηκε υλικό από τις κάμερες στα κρίσιμα χρονικά σημεία). Κι όμως κάποιοι και δυστυχώς κάποιες, επικρίνουν την Γεωργία Μπίκα, υιοθετώντας την πληρωμένη χυδαιότητα σοφτ πορνοεντύπων και συγχέοντας την περίπτωση της Γεωργίας με ενδεχόμενη εκμετάλλευση του κινήματος Metoo από διάφορες τηλεπερσόνες (ή μη) για απόκτηση προβολής. Έτσι, όμως, μαζί με τα νερά του μπάνιου πετάνε και το παιδί.

Γι' αυτό λέμε

Όχι στη συγκάλυψη

με τους αδύνατους

με την Γεωργία

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ 2

Η παύση του αρμόδιου εισαγγελέα για θέματα Αρχής Διαφάνειας Βασίλη Φλωρίδη από τον προϊστάμενό του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, γεννά ερωτηματικά σε ότι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης της Γεωργίας Μπίκα, η οποία έχει καταγγείλει τον βιασμό της από γόνους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

Όπως αναφέρει το Documento, o Βασίλης Φλωρίδης αναζήτησε στο γραφείο του το υπόμνημα που είχαν καταθέσει πριν από λίγες ημέρες οι δικηγόροι της Μπίκα, με το οποίο ζητούσαν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν παραλείψεις στην πρόταση της εισαγγελέως Κ. Κλιάμπα, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της καταγγελίας, και η οποία -ως γνωστόν- απαλλάσσει όλους τους κατηγορούμενους και προτείνει η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας της Αρχής Διαφάνειας απευθύνθηκε στον προϊστάμενό του Α. Καμηλάρη, ο οποίος τον είχε διορίσει σε αυτή τη θέση, αλλά έλαβε την απάντηση ότι το υπόμνημα των δικηγόρων αν και απευθύνεται σε αυτόν δεν είναι δική του υπόθεση, ενώ η ιστοσελίδα αναφέρει πως όταν κ. Φλωρίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον προϊστάμενό του, αυτός του ανακοίνωσε ότι τον παύει από Εισαγγελέα Αρχής Διαφάνειας.