Απαγορεύουν εκδηλώσεις για τη Γάζα

[ ARTI news / Κόσμος / 18.04.24 ]

 Το Πανεπιστήμιο της Λιλ ακύρωσε την εκδήλωση του Jean-Luc Mélenchon και της ακτιβίστριας Rima Hassan για την Παλαιστίνη, γιατί όπως διατείνεται (το πανεπιστήμιο), δεν μπορεί να «εγγυηθεί την ηρεμία των συζητήσεων», καθώς μια φοιτητική οργάνωση, της οποίας το λογότυπο υπάρχει στην αφίσα της εκδήλωσης, κατηγορείται ότι «αρνείται την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ». Αυτό δεν ισχύει λένε οι διοργανωτές, αλλά η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν πείθεται! Το γεγονός ότι ο Νετανιάχου γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του ΟΗΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, δεν απασχολεί, αποδεικνύοντας την υποκρισία τους. Δεν τους απασχολεί η δήλωση του υπουργού άμυνας του Ισραήλ: «Πολεμάμε τα ανθρώπινα ζώα και ενεργούμε ανάλογα. Δεν θα υπάρχει ρεύμα, φαγητό, καύσιμα». Ούτε ο κυνισμός του Νετανιάχου που δήλωσε ότι "δεν υπάρχει λιμός" στη Γάζα (φωτογραφία).

Θυμίζουμε ότι και η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε ανάλογη εκδήλωση του Γ. Βαρουφάκη χωρίς την ανάγκη να παράσχει κάποια δικαιολογία.

Απέναντι στις κυβερνήσεις και τους θεσμούς εξουσίας της Δύσης όμως, υπάρχουν οι λαοί που επιμένουν:

Εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια έστησαν εκεί 60 σκηνές δημιουργώντας τον Καταυλισμό Αλληλεγγύης στη Γάζα.

«Είστε εγκληματίας, κυρία φον ντερ Λάιεν. Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης είναι στα χέρια σας», φώναξε ο Ντέιβιντ Κρόνινκ, της Electronic Intifada, την ώρα που η Ούρσουλα φον τερ Λάιεν ξεκινούσε την ομιλία της στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Άμυνας και Ασφάλειας.

«Πρέπει να πούμε στον λαό της Γάζας, της Δυτικής Όχθης και των προσφυγικών καταυλισμών: δεν είστε μόνοι.», δηλώνει ο Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βρετανία. Η ρήση αυτή πρέπει να μεταφραστεί σε πράξη...