Αλληλεγγύη στους ντελιβεράδες

[ ARTI news / Ελλάδα / 23.06.22 ]

Το σωματείο εργαζομένων efood Περιφέρειας Αττικής, προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 24 Ιουνίου, και καλεί σε συγκέντρωση στις 15.00 στο Πεδίο του Άρεως και στη συνέχεια σε μοτοπορεία στο υπουργείο Εργασίας. Προηγήθηκε προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας στις 17 Ιουνίου, ζητώντας από την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφασή της για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους, το οποίο από εδώ και εμπρός θα διαμορφώνεται από τον λεγόμενο area manager, υπεύθυνο περιοχής.

Αυτή η κίνηση, ειδικά για τους «τετράωρους» εργαζόμενους σημαίνει ότι είτε πρέπει να αφήσουν τη δεύτερη δουλειά που είχαν για να καταφέρουν να επιβιώσουν, είτε να αποδεχθούν τη μετατροπή τους σε free-lancers, χωρίς σταθερό μισθό και ασφάλιση.

«Για άλλη μια φορά η εταιρεία εκβιάζει τους τετράωρους συναδέλφους μας και τους απολύει έμμεσα», δηλώνoυν οι εργαζόμενοι της e-fοod και απευθύνουν κάλεσμα αλληλεγγύης στους πολίτες που τους είχαν στηρίξει και στην προηγούμενη νικηφόρα κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου.