Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

[ ARTI news / Ελλάδα / 06.04.22 ]

Πυρκαγιά ξέσπασε στο πέτρινο κτίριο του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη - Η φωτιά ξέσπασε σε πτέρυγα covid, όπου υπάρχουν περίπου 20 ασθενείς.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ένα απανθρακωμένο άτομο εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο στο χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Δύο άλλοι ασθενείς τραυματίστηκαν σοβαρά, και φέρουν εγκαύματα. Μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι της κλινικής μεταφέρθηκαν σε άλλη μονάδα του νοσοκομείου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο μέσα στην μονάδα για νοσηλευομένους με covid.

Ο Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος νοσοκομείου Παπανικολάου, Αδαμάντιος Φλώρος, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε πως «η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9. Ήμουν στο γραφείο μου και άκουσα μία γιατρό να φωνάζει φωτιά φωτιά. Ήρθε και με ειδοποίησε και ενημέρωσα τη διεύθυνση. Έχει πάρα πολύ καπνό. Δεν μπορείς καθόλου να κυκλοφορήσεις στους διαδρόμους. Είναι μεγάλη η φωτιά. Είναι αποπνικτική η κατάσταση.

Στο γραφείο μου χρειάστηκε να βάλω πανιά στις χαραμάδες από την πόρτα για να μην μπει ο καπνός μέσα. 2-3 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα αναγκαστήκαμε να τους βγάλουμε έξω. Πληροφορήθηκα ότι η φωτιά ξεκίνησε από συγκεκριμένο θάλαμο, από κάποιον ασθενή. Ήρθε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής και θα δούμε τώρα πως ακριβώς ξεκίνησε. Το θέμα είναι ότι το κτίριο αυτό είναι παλιό και δεν είναι κατάλληλο για τέτοιες καταστάσεις, όμως αυτό είναι θέμα της πολιτείας».

*Η φωτογραφία είναι αρχείου