Όργιο fake news από την ακροδεξιά

[ ARTI news / Ελλάδα / 23.06.21 ]

Σε όργιο ψευδών ειδήσεων(fake news) επιδίδεται η ακροδεξιά είτε προέρχεται από τη ΝΔ (και το στέλεχός της Νίκο Ρωμανό) είτε από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο Νίκος Ρωμανός παραδέχθηκε ότι δημοσιεύματα στα οποία έκανε repost σχετικά με τον Βούλγαρο βιαστή των Πετραλώνων ότι αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου “ήταν ανακριβή”. Όμως, είναι γνωστή η προσπάθεια της ΝΔ να αποδόσει στην προηγούμενη κυβέρνηση το έλλειμμα ασφάλειας, ακόμα και δύο χρόνια μετά την άνοδό της στην εξουσία!

Όσο για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, αυτό διαδίδει ψευδώς ότι η οικογένεια του Παύλου Φύσσα έχει λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου της από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

«Πρόκειται για ένα χοντροκομμένο ψέμα» γράφει η Μάγδα Φύσσα σε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, επισημαίνοντας ότι δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση και καλεί τον Κώστα Τασούλα να μην ακουστούν τα ψεύδη του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή. 

«Ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου», αναφέρει η Μάγδα Φύσσα, σημειώνοντας πως αρχικά αυτή η «πληροφορία» «διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής», προκειμένου «να σκιαστεί η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου».