Έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19 στην Ιαπωνία

[ ARTI news / Κόσμος / 31.07.22 ]

«Βρισκόμαστε στη μέση του έβδομου κύματος, με μια έκρηξη κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο. Εάν η τάση δεν αντιστραφεί εντός δύο εβδομάδων, τα νοσοκομεία θα κατακλυστούν και οι οικονομικές δραστηριότητες θα διαταραχθούν. Θα χρειαστεί να επιβληθούν αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί», δήλωσε ο Kazuhiro Tateda, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Toho, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στο δημόσιο κανάλι NHK.  Ο Kazuhiro Tateda που είναι, επίσης, σύμβουλος της ιαπωνικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό, ζήτησε να τηρούνται οι κανόνες αποστασιοποίησης, αερισμού και χρήσης μάσκας. Η ιαπωνική κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις, θέλει να περιορίσει την εξάπλωση του ιού χωρίς όμως να περιορίσει τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Υπολογίζεται ότι στα μέσα Αυγούστου τα κρούσματα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο καθώς τελειώνει το «Good» (η περίοδος καλοκαιρινών διακοπών) με εκατομμύρια Ιάπωνες να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Οι ασθενείς με Covid-19 έφτασαν τους 221.442 στις 29 Ιουλίου, έναντι 195.097 μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Αυτή είναι η ασχολίαστη δημοσιογραφική αποτύπωση της κατάστασης.

Το πρόβλημα των συνεχών μεταλλάξεων και των επαναλοιμώξεων λόγω του μη εμβολιασμού σε πολλές φτωχές χώρες κυρίως της Αφρικής, δεν αναφέρεται. 

Η σιωπή των συστημικών μίντια είναι εκκωφαντική.

Τα εμβόλια παραμένουν πανάκριβα και οι μεγα-φαρμακευτικές εταιρείες θησαυρίζουν.

Θησαυρίζουν οι φαρμακευτικές, θησαυρίζουν οι εταιρείες ενέργειας, ενώ οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν από την αρρώστια και την πείνα.

Κι όμως όλα θεωρούνται φυσικά!

Κανείς δεν αντιδρά! 

Κι όταν κάποιοι -ελάχιστοι- αντιδράσουν, όπως ο γιατρός στον Ευαγγελισμό, τους κλείνουν το στόμα άλλοτε με απολύσεις κι άλλοτε με τα ΜΑΤ.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου