STOP στο έγκλημα της Φυλής

[ ARTI news / Ελλάδα / 29.04.21 ]

Το έγκλημα της Φυλής συνεχίζεται. Τα Άνω Λιόσια και η Φυλή συνεχίζουν να είναι η «πίσω αυλή» της Αττικής. Η κυβέρνηση με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και η περιφερειακή αρχή Πατούλη, αντί να σταματήσουν το έγκλημα, επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις της Φυλής και σχεδιάζουν παρόμοια μοντέλα και σε άλλες περιοχές. Προκρίνουν, μάλιστα, την ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση, το θάψιμο και το άκρως επικίνδυνο για την υγεία κάψιμο, προκειμένου οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να κερδοσκοπούν.

Η εναλλακτική πρόταση έχει ως προτεραιότητες την υγεία και το περιβάλλον, και προτείνει μια πολιτική μείωσης του όγκου των απορριμμάτων με περιορισμό παραγωγής και χρήσης μη ανακυκλώσιμων υλικών. Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το τελικό υπόλειμμα. Και δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις, χωρίς ιδιώτες και ΣΔΙΤ.

Στις 29/5 – την μέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης – οργανώνεται συγκέντρωση στη δυτική Αθήνα, αυτοκινητοπορεία προς το ΧΥΤΑ Φυλής στις 22/5, παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη μέρα ψήφισης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, κινητοποίηση για την παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος και προσπάθεια για συγκρότηση μιας ευρύτερης Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για το Περιβάλλον.

Την Τετάρτη, 5 Μάη, στις 6μμ στο Άλσος του Αγ. Δημητρίου Πετρούπολης, οι συλλογικότητες: Ανοικτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Άλσους Αγ. Δημητρίου, Support EARTH, Xωματερή stop -πολίτες εν δράσει κ.ά., οργανώνουν συγκέντρωση προετοιμασίας ενόψει της πανελλαδικής μέρας κατά της καύσης απορριμμάτων στις 29/5 και των κινητοποιήσεων στις γειτονιές.